• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η τοποθέτηση του Στ, Μπένου και τα αντανακλαστικά της ΝΔ

Πέτρος Τρουπιώτης 11-08-2021 11:35 Τελευταία ενημέρωση: 11-08-2021 11:35
Η τοποθέτηση του Στ, Μπένου και τα αντανακλαστικά της ΝΔ
Η αξιοποίηση στελεχών άλλων πολιτικών χώρων, προκαλεί προβληματισμούς στην κομματική βάση της κυβερνώσας παράταξης και , βρίσκεται πια στις πρώτες θέσεις της ατζέντας των κομματικών στελεχών
Η τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου , ως επικεφαλής της ανασυγκρότησης της Εύβοιας , που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, προκάλεσε (και πάλι) σχόλια πικρίας σε μερίδα της ΝΔ.
Σχόλια που είχαν ακουστεί και τις πρώτες μέρες της συγκρότησης της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις τότε επιλογές.
Σχόλια που ακούγονται συχνά-πυκνά , εδώ και δυο χρόνια , για επιλογές του πρωθυπουργού και υπουργών , επιλογές που δεν αφορούν «καθαρά κομματικά στελέχη».
Είναι ένα κλίμα που δεν μπορεί να πει κανείς ότι «απειλεί» την συνοχή της ΝΔ, αλλά είναι «μια μουρμούρα που σέρνεται», όπως χαρακτηριστικά λέει πρώην υπουργός, μια «μουρμούρα» που βρίσκει ευκολά έδαφος όσο προχωρά η τετραετία και κάποιοι δεν βλέπουν να ικανοποιούνται δικά τους «όνειρα» για κάποια κυβερνητική η κρατική θέση.
Και η μουρμούρα δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά γενικότερα εδράζεται στην λογική « δεν αξιοποιήθηκαν κομματικά στελέχη που τόσα χρονιά έτρεχαν για την ΝΔ και τον Μητσοτάκη».
Η κριτική αυτή , είναι η αλήθεια, έχει κάποια βάση. Υπάρχουν πολλά ικανά στελέχη του χώρου της ΝΔ που θα μπορούσαν , βάσει των προσόντων και ικανοτήτων τους,. Να έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένες θέσεις του κρατικού μηχανισμού.
Το ίδιο συμβαίνει και με μερίδα του «μητρώου στελεχών της ΝΔ», που προεκλογικά «πέρασαν τεστ», αξιολογήθηκαν αλλά στην συνέχεια δεν αξιοποιήθηκαν ούτε σε μεσαίες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.
Από την άλλη βέβαια, υπάρχει η στρατηγική του πρωθυπουργού (και αρκετών συνεργατών του) για την αξιοποίηση ικανών (και προβεβλημένων) στελεχών του κεντρώου κυρίως χώρου, τόσο για την προσεγγίσει του χώρου αυτού , όσο και για να δείξει ότι η ΝΔ έχει αλλάξει, δεν είναι η «παλιά κακή δεξιά» , όπως ο Σύριζα διαδίδει.
Η στρατηγική αυτή, μέχρι σήμερα , έχει φέρει θετικά αποτελέσματα.
Υπάρχει όμως ένας κίνδυνος. Ένας κίνδυνος που ήδη , αρκετά στελέχη –κυρίως στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς- αρχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά.
Να μεγαλώσει η δυσαρέσκεια (ακόμα και για προσωπικούς λόγους) στελεχών την ΝΔ που βρίσκονται «στην δεξιά» πλευρά του κόμματος και αυτό να έχει επιπτώσεις στην εκλογική βάση του κόμματος.
Και είναι πολύ κρίσιμο το θέμα αυτό, μια και η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων που μπορεί να «ενταχθούν» στο κλίμα των δυσαρεστημένων , είναι αυτοί που στηρίζουν πολλές κομματικές οργανώσεις, αυτοί που εδώ και χρονιά είναι γνωστοί στις περιοχές τους ως «σημαίες» της ΝΔ, αυτοί που κινούνται δυναμικά προεκλογικά .
Και αυτή την βάση δεν έχει την πολυτέλεια να την χάσει ο Κ Μητσοτάκης. Γιατί ακόμα και αν δεν κάνουν αποχή ή δεν ψηφίσουν κάτι άλλο, δεν θα κινηθούν προεκλογικά για την συλλογή ψήφων……
Το ζήτημα λοιπόν αυτό, είναι κάτι που όπως φαίνεται , βρίσκεται πια στις πρώτες θέσεις της ατζέντας των κομματικών στελεχών.

ΥΓ. Η χθεσινή επιλογή του Στ. Μπένου για την συγκεκριμένη θέση , είναι ιδιαίτερα πετυχημένη , γιατί ο άνθρωπος , έχει ως τώρα αποδείξει πως είναι και οργανωτικός και αποτελεσματικός.

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo