22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Επίθεση πυροσβέστη με τις «ευλογίες» της πυροσβεστικής σε δημοσιογράφο και ΜΜΕ


    Ανίκανη να βάλει τάξη στα του οίκου της μοιάζει η πυροσβεστική υπηρεσία καθώς τις τελευταίες ώρες έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ανάρτηση πυροσβέστη, με ονοματεπώνυμο, από την Γορτυνία, που επιτίθεται σε δημοσιογράφο και σε μέσο μαζικής ενημέρωσης, κατηγορώντας τους για Fake News.
    Αφορμή στάθηκε η αναφορά του ρεπόρτερ στον αριθμό των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στην πρόσφατη φωτιά της Γορτυνίας.
    Αμέσως μετά την σύνδεση ο συγκεκριμένος πυροσβέστης ανήρτησε στη σελίδα που διατηρεί κείμενο στο οποίο αναφέρει, «Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Κυριαζής και είμαι πυροσβέστης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας.. Ντροπή σας για τα ψεματα που αραδιάζετε. Είμαστε μονο 8 οχήματα με 30 άτομα και όχι 57 οχήματα με 200 πυροσβέστες. Και κανένα εναέριο μέσο. Γελοίοι #skaixeftiles» και είχε φωτογραφία με απόσπασμα από την σύνδεση του ΣΚΑΙ στην περιοχή.
    Η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, από πολίτες που εν μέσω πυρκαγιών αναζητούν εξιλαστήρια θύματα για την αδυναμία της πυροσβεστικής υπηρεσίας να σβήσει τις φωτιές με αποτέλεσμα να καταστραφούν εκατοντάδες σπίτια και ανυπολόγιστη έκταση δασικών εκτάσεων.
    Το περιστατικό είναι εις γνώση των υψηλόβαθμων στελεχών της πυροσβεστικής οι οποίοι όχι μόνο δείχνουν ανίκανοι να προστατευόσουν την εικόνα του σώματος, αλλά τεχνηέντως επιχειρούν να ρίξουν την ευθύνη για τα λάθος αριθμητικά δεδομένα που εκείνοι έδωσαν, στον ρεπόρτερ.
    Ουσιαστικά η πυροσβεστική με αυτού του τύπου τη διαχείριση, δείχνει τον δρόμο και για άλλους πυροσβέστες προκειμένου να κάνουν επιθέσεις και να στοχοποιούν ΜΜΕ και δημοσιογράφους για να αποφεύγει τυχόν δικές της αστοχίες.
    Αλλά όσο και να επιχειρούν να πετάξουν «την μπάλα στην εξέδρα» τις πυρκαγιές και την ευθύνη την έχει ο αρχηγός και τα στελέχη του σώματος.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ