• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Moderna: Αποτελεσματικότητα 93% για 4 έως 6 μήνες μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης

lawandorder.gr 05-08-2021 14:55
Moderna: Αποτελεσματικότητα 93% για 4 έως 6 μήνες μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης
Οι Pfizer Inc και BioNTech SE ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους μειώνεται κατά 6% κάθε δύο μήνες
Ανακοίνωσε η Moderna Inc ότι το εμβόλιο της κατά της Covid διατηρεί αποτελεσματικότητα 93% τέσσερις έως έξι μήνες μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης, εμφανίζοντας ελάχιστη απόκλιση από την τιμή αποτελεσματικότητας που εμφάνισε κατά τις βασικές κλινικές δοκιμές.
 
Οι Pfizer Inc και BioNTech SE ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους μειώνεται κατά 6% κάθε δύο μήνες και φτάνει στο 84% έξι μήνες μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης.
 
Και τα δύο εμβόλια βασίζονται στην τεχνολογία του mRNA.
 
Η διατήρηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου σημαίνει ότι ο εμβολιασμένος θα έχει την δυνατότητα να παρατείνει το διάστημα ανάμεσα στις δόσεις, αν τελικά χρειαστεί αναμνηστική (τρίτη) δόση ή μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούν επιπλέον δόσεις για την προστασία από την Covid.
 
Με την αντιμετώπιση της υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγής Δέλτα ασχολούνται οι αρχές δημόσιας υγείας ανά τον κόσμο και συζητούν αν η χορήγηση συμπληρωματικής δόσης εμβολίου θα είναι ασφαλής, αποτελεσματική και αναγκαία. Η Pfizer σχεδιάζει να ζητήσει έγκριση για τρίτη δόση του εμβολίου της εντός του μήνα και ορισμένες χώρες, όπως το Ισραήλ, σχεδιάζουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει την χορήγηση τρίτης δόσης σε ηλικιωμένα ή ευάλωτα άτομα.
 
Η Moderna ανακοίνωσε ότι οι συνεχιζόμενες μελέτες της επί τριών υποψηφίων ενισχυτικών δόσεων παρήγαγαν ισχυρή ανοσολογική απόκριση απέναντι σε σημαντικές παραλλαγές στις οποίες περιλαμβάνονται οι Γάμα, η Βήτα και η Δέλτα (που εντοπίστηκαν πρώτη φορά στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία αντίστοιχα) και ότι τα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων μετά την ενισχυτική δόση προσεγγίζουν τα επίπεδα που εξασφαλίστηκαν μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου.
 
Για τον χρόνο αυτό, η Moderna αναμένεται να είναι σε θέση να παραγάγει 880 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου και αναμένεται να φτάσει στην παραγωγή 2-3 δισεκατομμυρίων δόσεων το επόμενο έτος. Η Pfizer αναμένεται να έχει ικανότητα παραγωγής 3 δισεκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo