• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Χρυσοχοΐδης: Συνεχίζεται η μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία

lawandorder.gr 05-08-2021 10:56 Τελευταία ενημέρωση: 05-08-2021 11:45
Χρυσοχοΐδης: Συνεχίζεται η μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία
«Θέλω να συγχαρώ τους πυροσβέστες που με αυτοθυσία μέσα στη φωτιά δίνουν τη μάχη με τρόπο ηρωικό. Τους αξίζουν πολλά, τους χρωστάμε πολλά»

Για ολονύχτια μάχη στην Αρχαία Ολυμπία που συνεχίζεται με στόχο τον περιορισμό της πυρκαγιάς, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος βρίσκεται από χθες στην περιοχή. Όπως είπε στην ΕΡΤ1, δίνεται μάχη προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μείνει ακέραιος ο αρχαιολογικός χώρος και φυσικά η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν να οριοθετήσουν τη φωτιά μαζί με πολλά εναέρια μέσα.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Στο σημείο αυτό λίγο έξω από τον αρχαιολογικό χώρο στην Ολυμπιακή Ακαδημία και στο Μουσείο, και λίγο έξω από την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, διεξάγεται από το βράδυ μια μάχη σώμα με σώμα, προκειμένου να περιορίσουμε την πυρκαγιά ώστε να προστατεύσουμε την περιοχή και να παραμείνει ακέραιος ο αρχαιολογικός χώρος και φυσικά και η πόλη.

Αυτή τη στιγμή πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται μέσα στη φωτιά και προσπαθούν να την περιορίσουν και να την οριοθετήσουν, ώστε να μην επεκταθεί στον αρχαιολογικό χώρο. Ταυτόχρονα διαθέτουμε πολλά εναέρια μέσα, προκειμένου να προσβάλλουμε τη φωτιά και να κλείσουμε αυτό το μέτωπο, καθώς έχουμε ανοικτά και άλλα μέτωπα.

Θέλω να συγχαρώ τους πυροσβέστες, άνδρες και γυναίκες, που με αυτοθυσία, μέσα στη φωτιά, δίνουν τη μάχη με τρόπο ηρωικό. Τους αξίζουν πολλά, τους χρωστάμε πολλά. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη όλη τη μέρα, προκειμένου να περιορίσουμε όλα τα μέτωπα και να σβήσει η φωτιά. Είναι δύσκολες οι συνθήκες. Είναι εξαιρετικά ειδικές οι συνθήκες τις οποίες δεν συναντάμε συχνά. Ωστόσο, και σε αυτές τις συνθήκες, υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσεων το οποίο εφαρμόζουμε.

Εύχομαι να είναι όλοι καλά και να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξεπεράσουμε αυτό το κακό, αυτές τις ακραίες συνθήκες και τελικά να αποκαταστήσουμε και τις ζημιές που έγιναν και το περιβάλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo