• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η ώρα της μάχης

Πέτρος Τρουπιώτης 05-08-2021 07:04 Τελευταία ενημέρωση: 05-08-2021 07:04
Η ώρα της μάχης
Δεν είναι αποδεκτό, την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις φωτιές, κάποιοι να κάνουν σχόλια και παρατηρήσεις, συνήθως εκτός πραγματικότητάς, μόνον και μόνον για ψηφοθηρία
  Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για σχόλια και γκρίνιες. Αυτό που έχει σημασία την συγκεκριμένη στιγμή είναι οι συντονισμένες ενέργειες για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Και αμέσως μετρά , υπάρχει άπλετος χρόνος για σχόλια, κριτικές, διαμαρτυρίες και οτιδήποτε άλλο.
  Και τώρα , αυτές τις ώρες που φλόγες ξεπηδούν σε αρκετές περιοχές της χωράς, είναι η ώρα της μάχης. Χρειάζεται δηλαδή βοήθεια και συντονισμός για να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση. Γιατί για κρίση πρόκειται.
   Το αν έγιναν σωστά ορισμένα πράγματα, αν έπρεπε να γίνουν κάποια άλλα, αν άλλοι θα τα έκαναν καλυτέρα και αλλά παρόμοια, δεν αρμόζουν στην συγκεκριμένη στιγμή.
 Και όμως, ως συνήθως , στην χώρα μας, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
 Όλοι έχουμε ένα σχόλιο, μια διαφορετική άποψη , ένα διαφορετικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Και βέβαια, αναπτύσσουμε τις απόψεις μας από την ασφάλεια των σπιτιών η των γραφείων μας.
  Και δυστυχώς, την ιδιά τακτική εφαρμόζουν και πολιτικά κόμματα. 
Την ώρα που καιγόταν η Βαρυμπόμπη και η γύρω περιοχή, την ώρα που κινδύνευε να καταστραφεί ο Αρχαιολογικός Χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας και την ώρα που στις Ροβαίες στην Εύβοια καιγόταν σπίτια, ορισμένοι πολιτικοί βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν την κριτική τους. Σωστή η λάθος δεν έχει σημασία.
 Αυτό που έχει σημασία είναι πως αντί να εμφανίζεται ένα συμπαγές μέτωπο στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πυρκαγιών, υπήρχαν φωνές που για , μικροκομματικούς λόγους, έσπερναν την αμφισβήτηση αλλά και το μίσος , με τα όσα έλεγαν.
  Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη ενός κόμματος να κάνει αντιπολίτευση, ελπίζοντας πως έτσι θα μπορέσει να προσεγγίσει ψηφοφόρους. Αντιλαμβάνομαι, ως ενός σημείου, την επιλογή ορισμένων κομμάτων να επισημάνουν τα κατά την άποψη τους λάθη του κρατικού μηχανισμού , ώστε να προσεγγίσουν όσους επλήγησαν από τις φωτιές.
Όμως δεν είναι δυνατόν, δεν είναι αποδεκτό , να οργανώνεται ολόκληρος μηχανισμός με σκοπό μόνον να μεγιστοποιήσει πράγματα και καταστάσεις, να δημιουργήσει ακόμα και fake φωτογραφίες (το είδαμε και αυτό) ή ακόμα και να βρεθεί (…όλος τυχαίως) στις ζωντανές συνδέσεις των τηλεοπτικών καναλιών  για να βρίσει τον πρωθυπουργό.
   Όλο αυτό το σώου που γίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα , από συγκεκριμένο κυρίως πολιτικό χώρο, προκαλεί αμφισβήτηση της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού και αυτό μπορεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις να αποβεί μοιραία.
   Φαίνεται όμως ότι ορισμένοι , δεν έχουν κανένα οροί, δεν ενδιαφέρονται για τι συνέπειες αυτών που λένε και κάνουν, αρκεί να πιστεύουν ότι υπηρετεί τον σκοπό τους, δηλαδή την αύξηση της εκλογικής τους επιρροής.
 Μόνον που όπως φαίνεται τελικά, επειδή όλο αυτό το σώου δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα και τα γεγονότα, μάλλον οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα για τους οργανωτές του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo