• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συγκλονίζει καταγγέλλουσα του Φιλιππίδη: Τον φοβάμαι ακόμα και τώρα που είναι στη φυλακή

lawandorder.gr 03-08-2021 09:50
Συγκλονίζει καταγγέλλουσα του Φιλιππίδη: Τον φοβάμαι ακόμα και τώρα που είναι στη φυλακή
«Σκοπός μου ήταν να σταματήσει την καθ’ εξίν δράση του! Να σταματήσουν να υπάρχουν θύματα! Και η τιμωρία του να παραδειγματίσει και όσους νομίζουν ότι μπορούν να πράττουν τα ίδια ατιμωρητί», σημειώνει ένα από τα θύματα

Συγκλονίζουν τα λόγια μιας εκ των τριών γυναικών που κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ξέσπασμα, ανακούφιση αλλά και φόβος. Μία από τις τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον δημοφιλή ηθοποιό στη δικαιοσύνη, ομολογεί ότι παρά το γεγονός ότι ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα στις φυλακές της Τρίπολης, ακόμη τον φοβάται.

«Τον φοβάμαι»

Το θύμα κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη βάσει και του κατηγορητήριου ότι προσπάθησε να βιάσει το 2010 μέσα στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη.

«Δεν τον μισώ. Τον φοβάμαι, όμως, ακόμη και τώρα. Σκοπός μου ήταν να σταματήσει την καθ’ εξίν δράση του! Να σταματήσουν να υπάρχουν θύματα! Και η τιμωρία του να παραδειγματίσει και όσους νομίζουν ότι μπορούν να πράττουν τα ίδια ατιμωρητί».

»Είμαι πολύ ικανοποιημένη με την απόφαση προφυλάκισής του. Ανάσανα! Όμως, δεν θα βγω να πανηγυρίσω, ούτε επιθυμώ τη διαπόμπευσή του. Άλλωστε, ο σκοπός μου εξαρχής δεν ήταν η εκδίκηση αλλά η δίκαιη τιμωρία του. Ο δρόμος βέβαια μέχρι την οριστική δικαίωση και την τιμωρία του είναι ακόμα μακρύς» 

Ευγνωμονεί από τα βάθη της καρδιάς της τη Σοφία Μπεκατώρου και όλες τις γυναίκες που δεν δίστασαν στιγμή να καταγγείλουν στη δικαιοσύνη τον εφιάλτη που έζησαν και τονίζει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος δεν είναι γιατρός.

«Μη σας μπερδεύει ο χρόνος. Όσο μεγαλύτερος, τόσο μεγαλύτερα και τα τραύματα. Προτρέπω και όσες κοπέλες φοβούνται ακόμη να μιλήσει, κατανοώντας απόλυτα το πόσο δύσκολο είναι αυτό, να το κάνουν. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το θέατρο, να πνεύσει αέρας ελευθερίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται κρατούμενος από τις 28 Ιουλίου στις φυλακές Τριπόλεως με τις κατηγορίες ενός βιασμού και δύο απόπειρες.

Στον ίδιο θάλαμο με τον Δημήτρη Λιγνάδη – Σκοπεύει να καταθέσει άμεσα αίτηση αποφυλάκισης

Στον τρίτο θάλαμο των φυλακών της Τρίπολης μαζί με τον σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη μπήκε, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος προφυλακίστηκε για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός έχει αποφασίσει να καταθέσει άμεσα αίτηση αποφυλάκισης, για την ακρίβεια προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης που του επέβαλαν εισαγγελέας και ανακριτής.

Η προσφυγή ωστόσο αναμένεται να κριθεί σε περίπου δύο μήνες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών οπότε ο άλλοτε πανίσχυρος θιασάρχης, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής θα πρέπει να προσαρμοστεί στο περιβάλλον της φυλακής.

Να σημειωθεί ότι οι Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα είναι μόνοι τους στον Γ’ θάλαμο των φυλακών Τριπόλεως, καθώς στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης όλοι είναι χωρισμένοι σε ομάδες των 18-20 ατόμων, ενώ ο συνολικός αριθμός είναι περίπου 110 κρατούμενοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo