• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έκτακτο αίτημα της ΠΟΣΥΦΥ στον Αρχηγό για εκκένωση και απολύμανση των κρατητηρίων στο ΤΔΜ Καβάλας

lawandorder.gr 02-08-2021 20:36
Έκτακτο αίτημα της ΠΟΣΥΦΥ στον Αρχηγό για εκκένωση και απολύμανση των κρατητηρίων στο ΤΔΜ Καβάλας
Έπειτα από τα πολλαπλά κρούσματα covid-19
Απέστειλε επιστολή η ΠΟΣΥΦΥ στον Αρχηγό, αντιδρώντας άμεσα στις αναφορές κρουσμάτων covid στο συγκεκριμένο ΤΔΜ και ζητώντας να διασφαλιστεί η υγεία αστυνομικών και κρατουμένων, ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στον απόλυτο βαθμό. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη ΠΟΣΥΦΥ, καμία πρόληψη και κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλεται από τη σχετική νομοθεσία δυστυχώς δεν τηρείται από την Δ.Α. Καβάλας, δημιουργώντας ανησυχία και δυσαρέσκεια στο προσωπικό της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την επιστολή αναφέρεται ότι η Διοίκηση όφειλε να αναζητήσει χώρους που να πληρούν τις προϋποθέσεις για ημέρες καραντίνας των μεταναστών που συλλαμβανόταν ως πρώτη είσοδο στη Χώρα και όχι να συνωστίζονται σε κρατητήρια που απαιτούν την άμεση και συνεχή επαφή με το προσωπικό φύλαξης, χωρίς καμία ενέργεια για την αποφυγή της διασποράς covid-19.

Τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού όσο και των κρατουμένων, ζητήθηκε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. η άμεση εκκένωση των κρατητηρίων και η απολύμανσή τους σε συνδυασμό με τον ορισμό χώρου κράτησης καραντίνας που να πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Οι απαιτήσεις των τηρούμενων μέτρων από το προσωπικό, δεν αποπιεί τις ευθύνες της διοίκησης για τα μέτρα πρόληψης που θα έπρεπε να λάβει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo