• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μικροεμπλοκή στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Ν. Παππά

Κατερίνα Μάνθου 02-08-2021 17:10
Μικροεμπλοκή στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Ν. Παππά
Στην πρώτη συνεδρίασή του επεβλήθησαν δυο ενστάσεις από μέλη του

Δεν συγκροτήθηκε σε σώμα το Δικαστικό Συμβούλιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών που θα χειριστεί την υπόθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, καθώς στην πρώτη συνεδρίασή του επεβλήθησαν δυο ενστάσεις από μέλη του, καθώς ήδη έχουν κληρωθεί και ως μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου στην υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια της Βουλής με 178 ψήφους, άσκησε δίωξη σε βάρος του   Νίκου Παππά για το αδίκημα της "παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή" (σε βαθμό πλημμελήματος), μετά τις σε βάρος του καταγγελίες από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Αναλυτικότερα, τακτικά μέλη κληρώθηκαν η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαριάνθη Παγουτέλη και η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο και ο Νικόλαος Σκαρβέλης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου, με αναπληρωτή της τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα.

Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και η Άννα Φωτόπουλου-Ιωάννου και από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Μαρία Παπαδημητρίου.

Πράγματι, το Δικαστικό Συμβούλιο συνήλθε  και πρόεδρος αναδείχθηκε η  Μαρία Μουλιανιτάκη, ενώ κατατέθηκαν και ενστάσεις από δύο μέλη του, οι  οποίες θα εξεταστούν μέσα στην εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, ανέκυψε το θέμα ότι η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου που κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis, όπως επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει κληρωθεί αναπληρωματικός εισαγγελέας, τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo