• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Pfizer και Moderna αυξάνουν τις τιμές των εμβολίων στα συμβόλαια με την ΕΕ

lawandorder.gr 01-08-2021 19:07
Pfizer και Moderna αυξάνουν τις τιμές των εμβολίων στα συμβόλαια με την ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τρίτη ότι η ΕΕ πρόκειται να επιτύχει έναν στόχο πλήρους εμβολιασμού τουλάχιστον του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού
Αύξησαν τις τιμές των εμβολίων τους Pfizer και Moderna στις τελευταίες συμβάσεις τους με την ΕΕ, όπως αναφέρουν οι Financial Times και μεταδίδει το Reuters.

Στα 19,50 ευρώ (23,15 δολάρια) ανέρχεται η νέα τιμή του εμβολίου της Pfizer, έναντι του 15,50 που ήταν πριν, επικαλούμενοι τμήματα των συμβολαίων.

Από την άλλη η τιμή του Moderna είναι περίπου 21,50 ευρώ η δόση, τιμή υψηλότερη από τα 19 ευρώ της πρώτης συμφωνίας προμήθειας, χαμηλότερη, όμως, από προηγούμενα συμφωνηθέντα που άγγιζε τα 24 ευρώ, καθώς η παραγγελία έχει αυξηθεί.

Η Pfizer και η Moderna δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχόλιο στο Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τρίτη ότι η ΕΕ πρόκειται να επιτύχει έναν στόχο πλήρους εμβολιασμού τουλάχιστον του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Τον Μάιο, η ΕΕ δήλωσε ότι αναμένει να έχει λάβει περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων έως το τέλος Σεπτεμβρίου από τέσσερις φαρμακοποιούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo