• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ακυβερνησία σκαφών σε Οθωνούς, Γύθειο και Ευβοϊκό

lawandorder.gr 01-08-2021 10:22 Τελευταία ενημέρωση: 01-08-2021 10:24
Ακυβερνησία σκαφών σε Οθωνούς, Γύθειο και Ευβοϊκό
Από τα συμβάντα δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση

Σε τέσσερα περιστατικά με βλάβες σε τρία τουριστικά πλοία και ένα του Λιμενικού Σώματος κλήθηκε χθες Σάββατο το Λιμενικό.

Εισροή υδάτων σε ιστιοφόρο

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Οθωνών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενημερώθηκε για εισροή υδάτων στο ιστιοφόρο -ΚΑΤ σκάφος “ΜΑLU” σημαίας Ισπανίας με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο πλέει με χρήση μηχανής βόρεια της Κέρκυρας.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού , τα οποία εντόπισαν και συνόδευσαν το ανωτέρω σκάφος στη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Μηχανική βλάβη σε θαλαμηγό

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το μεσημέρι του Σαββάτου το θαλαμηγό σκάφος «RAGION DE SOLEIR» σημαίας Ιταλίας με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά των Οθωνών.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του λιμενικού καθώς και το ταχύπλοο Ᾱ/Ψ «ΓΚΛΟΡΙΑ» σημαίας Ιταλίας, με την υποβοήθηση του οποίου το «RAGION DE SOLEIR» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Οθωνών.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Οθωνὠν απαγορεύτηκε ο απόπλους του θαλαμηγού μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Ακυβερνησία λέμβου του Λιμενικού στον Ευβοϊκό κόλπο

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχής Αιδηψού και Χαλκίδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης της Λέμβου «ΕΛΛΑΣ» του Λιμενικού με πέντε επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά του Λιμενικού καθώς, με την συνδρομή των οποίων η ανωτέρω λέμβος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα λίμνης Ευβοίας.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στο Γύθειο

Εισροή υδάτων στο ιστιοφόρο σκάφος “ΑΙΝΑ” σημαίας Φιλανδίας με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Μεζάπου Δήμου ανατολικής Μάνης σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Άμεσα για το σημείο έσπευσε από στεριά περιπολικό όχημα Λιμενικού. και απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π -Α/Ψ «ΧΡΥΣΑΛΕΝΑ» Ν.Π. 8169, τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος αγκυροβολημένο στον κόλπο Μεζάπου.

Κατά δήλωση κυβερνήτη το ιστιοφόρο υφίσταται μικρή εισροή υδάτων από βλάβη στον άξονα, η οποία όμως καθίσταται ελεγχόμενη λόγω ύπαρξης δύο αντλιών για την απάντληση των υδάτων, ενώ σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί έλεγχος από ιδιώτη δύτη.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Γυθείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΙΝΑ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo