• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σομαλία: 4 νεκροί σε βομβιστική επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε ποδοσφαιριστές μιας τοπικής ομάδας

lawandorder.gr 30-07-2021 22:59
Σομαλία: 4 νεκροί σε βομβιστική επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε ποδοσφαιριστές μιας τοπικής ομάδας
«Διεξάγεται έρευνα, αλλά πιστεύουμε ότι ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα στο λεωφορείο», είπε αξιωματικός της αστυνομίας
Σκοτώθηκαν τέσσερις ποδοσφαιριστές στη νοτιοδυτική Σομαλία από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο λεωφορείο τους, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας, στο Κέρας της Αφρικής.

Δέκα παίκτες της ομάδας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Τζούμπαλαντ, μιας από τις Πολιτείες της Σομαλίας που συνορεύει με την Κένυα, πήγαιναν στο στάδιο της πόλης Κισμάγιο για έναν αγώνα, ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες. Όλοι τους είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο που θα τους μετέφερε, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

«Διεξάγεται έρευνα, αλλά πιστεύουμε ότι ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα στο λεωφορείο», είπε ο Μοχάμεντ Σαντίκ, αξιωματικός της αστυνομίας.

Τέσσερις ποδοσφαιριστές σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

«Είδα το λεωφορείο να φλέγεται», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σαΐντ Αντάν.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Η Τζούμπαλαντ είναι η πρώτη Πολιτεία από την οποία ξεκίνησε, χθες Πέμπτη, η μακρά εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εκπροσώπων στη Γερουσία και το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Το τζιχαντιστικό κίνημα Σεμπάμπ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έχει απειλήσει ότι θα επιχειρήσει να διαταράξει τη διαδικασία αυτή, η οποία πρόκειται να διαρκέσει πολλούς μήνες και θα ολοκληρωθεί με τις προεδρικές εκλογές, στις 10 Οκτωβρίου.

Μόνο ένα μέρος της χώρας ελέγχει η κυβέρνηση του Μογκαντίσου, με την βοήθεια περίπου 20.000 ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (Amisom), η οποία ενεργεί με εντολή του ΟΗΕ και εκδίωξε τους Σεμπάμπ από την πρωτεύουσα το 2011.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo