• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΚΙΝΑΛ: Αδιαφορία και απαξίωση για τους απόφοιτους της Σχολής Ικάρων δείχνει το υπουργείο Παιδείας

lawandorder.gr 30-07-2021 20:05 Τελευταία ενημέρωση: 30-07-2021 20:05
ΚΙΝΑΛ: Αδιαφορία και απαξίωση για τους απόφοιτους της Σχολής Ικάρων δείχνει το υπουργείο Παιδείας
Για δεύτερη φορά η κυβέρνηση, μετά την 1η Φεβρουαρίου 2021, απορρίπτει την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μηχανικού στους μηχανικούς αποφοίτους της Σχολής Ικάρων
Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό της αδιαφορίας και της απαξίωσης προς οτιδήποτε ορθό και άξιο, αλλά και την αδιαλλαξία της να αναγνωρίσει το σφάλμα της, σημειώνει ο τομέας Άμυνας του ΚΙΝΑΛ.

Χθες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την «Αναβάθμιση του σχολείου, την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», στο πλαίσιο του οποίου κατατέθηκε από το ΚΙΝΑΛ τροπολογία για «Αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων μηχανικού στους μηχανικούς της Σχολής Ικάρων».

Το αντικείμενο που πραγματεύεται η υπόψη τροπολογία είναι πολύ κρίσιμο για τα υπόψη στελέχη, στο πλαίσιο της ισοτιμίας των πτυχίων τους (ΑΣΕΙ/Σχολή Ικάρων/Τμήμα Μηχανικών) με τα αντίστοιχα των ΑΕΙ. Ατυχώς, δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, για δεύτερη φορά.

Για δεύτερη φορά η κυβέρνηση, μετά την 1η Φεβρουαρίου 2021, απορρίπτει την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μηχανικού στους μηχανικούς αποφοίτους της Σχολής Ικάρων, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών, αδιαφορώντας για την αξία και το δίκαιο του αιτήματος τους.

Υπέρ ... κολεγίων

Το ΚΙΝΑΛ, αναγνωρίζοντας την πολύ υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και την ισοτιμία των πτυχίων των αποφοίτων μηχανικών της Σχολής Ικάρων, αλλά κυρίως την αδικία που γίνεται στο πρόσωπό τους από την πολιτεία, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζει να αποδεχθεί την υπόψη τροπολογία, με την οποία θα δινόταν η δυνατότητα αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων των τριών ειδικοτήτων μηχανικών αποφοίτων της Σχολής Ικάρων, με την εγγραφή τους στο ΤΕΕ.

Με τον τρόπο αυτό, ενάντια σε κάθε αρχή αξιοκρατίας και δικαιοσύνης, στερεί επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους ενός αξιολογημένου από την Πολιτεία Ανώτατου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ενώ την ίδια στιγμή, σπεύδει με τον ν.4763/2020 (άρθρο 164) και αποδίδει εργασιακά δικαιώματα σε αποφοίτους κολλεγίων τριετούς φοίτησης.

Βάσεις εισαγωγής

Ερωτάται η Πολιτεία που προωθεί δήθεν την αριστεία. Αφού έχετε συνειδητοποιήσει σε ποιο ακριβώς ανθρώπινο δυναμικό αναφερόμαστε, γνωρίζετε διαχρονικά τις βάσεις των εισακτέων στην υπόψη σχολή, έχετε αντίληψη της ποιότητας του δυναμικού που απορροφά, γιατί θεωρείτε ότι έχετε το δικαίωμα να στερείτε το δυναμικό αυτό από άλλους τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας και ταυτόχρονα να το προσβάλλετε και να το απαξιώνετε;

Γιατί, ενώ αυτοί οι μηχανικοί αιτούνται την εγγραφή τους στο ΤΕΕ, να απορρίπτονται γιατί δεν προβλέπεται στον νόμο, ενώ την ίδια στιγμή, εγγράφονται στο ΤΕΕ οι απόφοιτοι των κολεγίων; Ας μας εξηγήσει η υπουργός Παιδείας ποια αρχή αξιοκρατίας είναι αυτή;

Καλείται το υπουργείο και η κυβέρνηση να σταματήσουν επιτέλους τον εμπαιγμό και να επιλύσουν τώρα τη διαχρονική αδικία που υφίσταται η εν λόγω κατηγορία των μηχανικών αποφοίτων της Σχολής Ικάρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo