• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Θεσσαλονίκη: «Δεν δουλεύουμε υπό συνθήκες καύσωνα» λένε οι διανομείς

lawandorder.gr 30-07-2021 11:56
Θεσσαλονίκη: «Δεν δουλεύουμε υπό συνθήκες καύσωνα» λένε οι διανομείς
«Το κύμα καύσωνα, σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά μοντέλα θα είναι το ισχυρότερο των τελευταίων 35 περίπου χρόνων»

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης καλείς τους διανομείς να μην δουλέψουν υπό συνθήκες καύσωνα κάνοντας λόγο για «εγκληματικές εργοδοτικές αυθαιρεσίες».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «το κύμα καύσωνα, σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά μοντέλα θα είναι το ισχυρότερο των τελευταίων 35 περίπου χρόνων! Δυστυχώς παρά τις δεκάδες καταγγελίες μας προς την κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας κανένα νομικό πλαίσιο δεν έχει ψηφιστεί για την απαγόρευση εργασίας των διανομέων υπό ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, παγετός, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι, καύσωνες κτλ).

Καλούμε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να λάβει άμεσα μέτρα, πριν να είναι αργά! Ωστόσο δεν περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια! Ενημερώνουμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών, όπως και των ψηφιακών πλατφορμών που πριμοδοτούν την εργασία τις μεσημεριανές ώρες. Να αρνηθούμε την εργασία στις ώρες που επικρατεί καύσωνας (+38οC) και να ενημερώνουμε την Επιτροπή, ώστε να απαντήσουμε συλλογικά στις εγκληματικές εργοδοτικές αυθαιρεσίες».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo