• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Οι δημοτικοί άρχοντες και η κακοδιοίκηση

Πέτρος Τρουπιώτης 30-07-2021 07:11
Οι δημοτικοί άρχοντες και η κακοδιοίκηση
Μια καταγγελία κατά του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, από τους επικεφαλής τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που χρήζει, τουλάχιστον, «ενδελεχούς ελέγχου»…

Εδώ και χρόνια, στις εκθέσεις που παρουσιάζονται για την διαφθορά και την κακοδιοίκηση στην δημόσια διοίκηση, την πρώτη διατηρούν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δήμοι δηλαδή.

Το γιατί οι δήμοι είναι πρώτοι σε αυτήν την λίστα, έχει πολλές εξηγήσεις. Εξηγήσεις που ξεκινούν από το ότι οι έλεγχοι εκεί είναι πολύ πιο «χαλαροί», μέχρι το ότι στις μικρές κοινωνίες μπορούν να γίνουν πιο εύκολα «χάρες», που θα εξαργυρωθούν στις εκλογές.

Μόνον που στις μικρές κοινωνίες, τα πράγματα «κυκλοφορούν πιο γρήγορα», αφού όλοι γνωρίζουν όλους.

Μια τέτοια περίπτωση φαίνεται να υπάρχει στο δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Και η περίπτωση αυτή, μάλλον είναι σοβαρή, αν κρίνουμε από την κοινή καταγγελία που κάνουν κατά του Δήμαρχου κ. Ν. Μπάμπαλου, τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο (υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές που έχασε στον δεύτερο γύρο) Γιώργος Παπαδημητρίου, όσο και οι επικεφαλής δυο ακόμα παρατάξεων στον δήμο, ο κ. Π. Βλασσόπουλος (πρώην δήμαρχος μάλιστα) και ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης.

Τι καταγγέλλουν: Μα καταγγέλλουν τον δήμαρχο πως «με τις πρακτικές του επιφέρει μεγάλη ζημιά στο δημόσιο ταμείο».

Εν συντομία, καταγγέλλουν ότι ο διαγωνισμός που έκανε για την αποκατάσταση προβλημάτων σε κτίρια σχολείων του δήμου, είναι «διάτρητος» γιατί, λένε, αναμεσά στα άλλα εκλήθησαν να πάρουν μέρος μόνον τρεις εταιρείες, από τις οποίες οι δυο δεν είχαν τα τυπικά προσόντα για να μετάσχουν, αρά μετείχε μόνον μια εταιρεία.

Μάλιστα καταγγέλλουν πως η εταιρεία αυτή είναι …έκπτωτη από άλλο δημόσιο έργο, ενώ μιλούν και για ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, λόγω των μικρών εκπτώσεων του εργολάβου.

Θα μου πείτε τώρα, μα η αντιπολίτευση τα καταγγέλλει αυτά, γιατί να την πιστέψουμε.

Θα μπορούσε να είναι λογική η απορία. Μόνον που εδώ έχουμε συγκεκριμένη καταγγελία, με συγκεκριμένα πράγματα και κυρίως έχουμε τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν τον δήμαρχο. Και όπως φαντάζεστε δεν είναι και το πιο συνηθισμένο τρεις παρατάξεις να συμφωνούν σε κάτι…

Φαίνεται λοιπόν πως «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο του δήμου Ηρακλείου Αττικής».

Τοι τι ακριβώς υπάρχει (αν δηλαδή υπάρχει) θα πρέπει να το βρουν (και μάλιστα άμεσα) οι αρμόδιες αρχές. Είτε αυτές είναι η Περιφέρεια, είτε το υπουργείο Εσωτερικών, είτε ο εισαγγελέας.

Στον τελευταίο, οφείλουν να προσφύγουν οι τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μια και όπως φαίνεται θεωρούν σημαντικό το θέμα. Αλλιώς δεν θα συμφωνούσαν μεταξύ τους και δεν θα εξέδιδαν και ειδικό έγχρωμο φυλλάδιο, που μοιράζουν σπίτι-σπίτι στο δήμο.

Γιατί οι καταγγελίες δείχνουν σοβαρές και τα πράγματα δεν μπορούν ν να μείνουν να αιωρούνται έτσι.

΄Η ο δήμαρχος κινήθηκε παρατύπως ή οι τρείς της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ανύπαρκτα πράγματα. Ένα από τα δυο ισχύει.

Και θα πρέπει να δοθεί πειστική απάντηση, από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στους δημότες του Ηρακλείου Αττικής και σε όλους τους Έλληνες πολίτες που δια των φορών μας, επιχορηγούμε τους δήμους της χώρας.

Δεν μπορεί πια να υπάρχει καμμιά ανοχή σε κάθε είδους τέτοιες ενέργειες.

 

[email protected]

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo