• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΚΙΝΑΛ: Να καταργηθεί ο αναχρονιστικός νόμος για την υποχρεωτική εγγραφή των αποστράτων στις Ενώσεις

Θανάσης Αργυράκης 29-07-2021 07:29
ΚΙΝΑΛ: Να καταργηθεί ο αναχρονιστικός νόμος για την υποχρεωτική εγγραφή των αποστράτων στις Ενώσεις
Να μπει τέλος στην υποχρεωτική παρακράτηση ποσοστού επί του αποδιδόμενου μερίσματος στις Ενώσεις

Να καταργηθεί ο υποχρεωτικός χαρακτήρας εγγραφής όλων των απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων στις αντίστοιχες κατά κλάδο Ενώσεις αποστράτων αξιωματικών, καθώς και η υποχρεωτική παρακράτηση ποσοστού επί του αποδιδόμενου μερίσματος στους αποστράτους από τις αντίστοιχες Ενώσεις, ζητάει το ΚΙΝΑΛ.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του κόμματος προς τον υπουργό Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο, ζητούν να παρέμβει άμεσα προκειμένου να καταργηθεί ο συγκεκριμένος νόμος.

Αναλυτικά, στην ερώτηση αναφέρουν τα εξής:

«Σύμφωνα με το ΝΔ 1171/1972, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14 του ν.1911/92, το ΥΠΕΘΑ είναι το εποπτεύων υπουργείο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑΑ Στρατού – ΕΑΑ Ναυτικού – ΕΑΑ Αεροπορίας), ΝΠΔΔ, όπως ορίζεται στο αναφερόμενο ΝΔ.

Σύμφωνα με το ανωτέρω ΝΔ, οι απόστρατοι αξιωματικοί των τριών κλάδων των ΕΔ εγγράφονται σε αυτές τις ενώσεις υποχρεωτικά και επίσης υποχρεωτικά παρακρατείται έως το 1% εκ του αποδιδόμενου μερίσματος στους δικαιούχους αποστράτους από τα αντίστοιχα Μετοχικά Ταμεία (ΜΤ), το οποίο στη συνέχεια καταβάλλεται στις αντίστοιχες ενώσεις, για τη λειτουργία τους.

Σε ένα σύστημα ευνομούμενης δημοκρατίας κάθε πολίτης (άσχετα με την ιδιότητά του) πρέπει να έχει τη συνταγματική δυνατότητα της επιλογής σε ενώσεις, σωματεία, συλλόγους κλπ, θεωρούμε ότι πρέπει να αρθεί το υποχρεωτικό στην εγγραφή και στην παρακράτηση του όποιου ποσού από το μέρισμα του αποστράτου».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo