• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πολλοί «ψίθυροι» για μετακινήσεις σε γραφεία Τύπου ελληνικών πρεσβειών

lawandorder.gr 29-07-2021 07:05
Πολλοί «ψίθυροι» για μετακινήσεις σε γραφεία Τύπου ελληνικών πρεσβειών
Τρίτο συνεχόμενο πόστο σε ζευγάρι υπαλλήλων του υπουργείου είναι αρκετά άδικο για πολλούς άλλους συναδέλφους

Ακούμε ψιθύρους για ελλιπή γνώση γλώσσας σε σχέση με τις χώρες τοποθέτησης. Και δεν μιλάμε για κινεζικά ή ινδικά ή μαλαισιανά, αλλά για γαλλικά και γερμανικά, αναφέρει η εφημερίδα «Παρόν».

Μήπως να ξαναδεί το θέμα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών; Μήπως οι επικεφαλής των γραφείων Τύπου θα πρέπει να γνωρίζουν τη γλώσσα, τουλάχιστον εκεί που η επίσημη γλώσσα είναι τα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά ή ακόμη και τα ρωσικά;

Πάντως κάποια θέματα χρειάζονται μεγαλύτερη λεπτότητα και διακριτικότητα. Τρίτο συνεχόμενο πόστο σε ζευγάρι υπαλλήλων του υπουργείου είναι αρκετά άδικο για πολλούς άλλους συναδέλφους. Εκτός κι αν κάποιοι έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Το μεγάλο θέμα όμως, πέραν των μεταθέσεων και των τοποθετήσεων είναι η πλήρης αναδιοργάνωση του τομέα της δημόσιας διπλωματίας, ώστε να μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν και είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της χώρας. Δεν μπορεί να αρκείται κάθε φορά ένα ολόκληρο γραφείο Τύπου σε μεταφράσεις δημοσιευμάτων που θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και από την Κεντρική Υπηρεσία στην Αθήνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo