• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σκόπια: Εστία τριβών η «αλβανική εθνικη καταγωγή» στις νέες ταυτότητες

Θανάσης Αργυράκης 28-07-2021 15:16
Σκόπια: Εστία τριβών η «αλβανική εθνικη καταγωγή» στις νέες ταυτότητες
Μερίδα του πολιτικού κόσμου από το αλβανικό στοιχείο της χώρας ζητάει να αναγράφεται η «αλβανική καταγωγή» στις ταυτότητες

Η αναγραφή της εθνικής καταγωγής στις νέες ταυτότητες, αποτελεί εστία τριβής στην κυβέρνηση Ζάεφ, η οποία στηρίζεται και στις ψήφους αλβανικών κομμάτων.

Μερίδα του πολιτικού κόσμου από το αλβανικό στοιχείο της χώρας ζητάει να αναγράφεται η «αλβανική καταγωγή» στις ταυτότητες. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, δηλώνει μεν ότι «δεν είμαστε κατά της εθνικής καταγωγής στα δελτία ταυτότητας», αλλά λέγει ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, επειδή «η ΕΕ σημειώνει ότι αυτό δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την τροποποίηση και συμπλήρωση του νόμου για τα δελτία ταυτότητας τόνισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του «εκφράσαμε σαφώς τη θέση μας ότι δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα επ’ αυτού του θέματος. Ωστόσο, η Ευρώπη κατέστησε σαφές ότι η αναγραφή της εθνικής καταγωγής στα δελτία ταυτότητας δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική και εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές πρακτικές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo