18.8 C
Athens
14.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Τα στοιχεία που οδήγησαν στη φυλακή τον Φιλιππίδη – Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν την ανακρίτρια – Η στήριξη της συζύγου του


    Στις φυλακές της Τρίπολης, εκεί όπου κρατούνται κατά βάση κατηγορούμενοι για αδικήματα που αφορούν σε βιασμούς, απόπειρες βιασμών και άλλα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, οδηγείται πλέον μετά την προφυλάκισή του, το απόγευμα της Τρίτης, ο δημοφιλής κωμικός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης.
    Η είδηση περί προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας, «έσκασε» χθες σαν «βόμβα» και είναι η δεύτερη ηχηρή προφυλάκιση μετά από αυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρατείται και εκείνος στις φυλακές της Τρίπολης, κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή.
    Ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε σε απολογία από την ανακρίτρια για δυο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό, εγκλήματα που σύμφωνα με τη δικογραφία διέπραξε σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του. Ο ίδιος, χθες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί – είναι σε βαθμό κακουργήματος – πλην όμως δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα με τους ισχυρισμούς που προέβαλλε και για αυτό κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
    Η ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου ηθοποιού για τα παραπάνω αδικήματα είχε ασκηθεί τον περασμένο Μάιο από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ο οποίος και είχε ερευνήσει τις σχετικές καταγγελίες. Ο ίδιος, ωστόσο, ο ηθοποιός τότε ενώπιον του εισαγγελέα, όπως και χθες, ενώπιον της ανακρίτριας, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.
    Οι μαρτυρίες – φωτιά και τα νέα στοιχεία
    Οι μαρτυρίες που έκαψαν τον γνωστό ηθοποιό προέρχονται από τρεις γυναίκες συναδέλφους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγέλλουσες έχουν περιγράψει με τις καταθέσεις τους τόσο στην ανακρίτρια όσο και στον εισαγγελέα σκηνικά σεξουαλικής κακοποίησης τους από τον κατηγορούμενο. Μια μάλιστα από τις μάρτυρες με την κατάθεσή της, προέβη σε περιγραφές που στοιχειοθέτησαν το αδίκημα του βιασμού, μια κατηγορία με ιδιαίτερη ποινική απαξία, όπως βεβαίως και οι άλλες δυο που αφορούν σε απόπειρες βιασμού. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες κατά την ανάκριση που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν σε εξέλιξη προέκυψαν αλλά και προσκομίστηκαν και νέα στοιχεία, ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για τον κατηγορούμενο ηθοποιό.
    Συγκεκριμένα, η γυναίκα η οποία φέρεται να περιέγραψε στον εισαγγελέα αλλά και στην ανακρίτρια με τη μαρτυρία της βιασμό, αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σεξουαλική επίθεση του ηθοποιού εναντίον της μέσα σε θεατρικό χώρο και ενώ η ίδια αναζητούσε εργασία στο χώρο του θεάτρου.
    Ακόμη, μια γυναίκα έχει περιγράψει επίσης σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον Π. Φιλιππίδη μέσα στο όχημά του και ενώ η ίδια είχε προηγουμένως μαζί του επαγγελματικό ραντεβού. Η παθούσα είχε καταγγείλει πως μπήκε στο αυτοκίνητο του ηθοποιού για να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, όπως έχει αναφέρει η μάρτυρας ο κατηγορούμενος ηθοποιός προσπάθησε να τη βιάσει. Η καταγγέλλουσα είχε περιγράψει τα όσα βίωσε και σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «…Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. (…). Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. (…). Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. ««Αντε γαμ… που θες και ρόλο!»»…
    Η τρίτη παθούσα, έχει καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο ηθοποιός της επιτέθηκε μέσα σε καμαρίνι και ενώ εκείνη είχε συζητήσει μαζί του για επαγγελματική συνεργασία. Η καταγγέλλουσα έχει αναφέρει ότι ο Π. Φιλιππίδης την στρίμωξε σε ένα καναπέ, όπου και άρχισε να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της και να προσπαθεί να της κατεβάσει το παντελόνι. Ακόμη, η ίδια γυναίκα φέρεται να έχει καταθέσει πως φώναζε και ζητούσε από τον ηθοποιό να την αφήσει να φύγει, και όταν άρχισε τελικά να τρέχει προς την πόρτα, εκείνος της είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη! Η γυναίκα ανέφερε ότι τελικά ο ηθοποιός άνοιξε την πόρτα, εξαπολύοντας όμως απειλές εναντίον της ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.
    Οι ισχυρισμοί του ηθοποιού που δεν έπεισαν
    Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος ηθοποιός με το υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα, λίγο πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη σε βάρος του είχε αντικρούσει τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως η ηθοποιός που τον κατήγγειλε για βιασμό της το 2008 είχε «εμμονή μαζί του και ήταν πάντα άκρως διαχυτική».
    Κατά πληροφορίες ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν προσπάθησε να προσεγγίσει ερωτικά την συγκεκριμένη γυναίκα, ούτε της τηλεφωνούσε βράδυνες ώρες και ούτε της έστελνε γραπτά μηνύματα, όπως η ίδια υποστηρίζει. Αντίθετα, όπως αναφέρει, εκείνη του τηλεφωνούσε επίμονα και τον καλούσε σε στιγμές που ο ίδιος βρίσκονταν σε διακοπές με την οικογένειά του. «Ουδέποτε προσπάθησα να έρθω σε σεξουαλική επαφή μαζί της και μάλιστα χωρίς τη θέλησή της, ως ψευδώς ισχυρίζεται … Λυπάμαι βαθύτατα για την ίδια και οργίζομαι για όσα ψευδώς μου προσάπτει, ενώ προσπάθησα με κάθε καλή προαίρεση να μην την εκθέσω, να μην την προσβάλλω, αλλά να την απωθήσω με τον ομαλότερο και ευγενέστερο δυνατό τρόπο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά κατηγορούμενος στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα.
    Στην ίδια γραμμή, δηλαδή της άρνησης των κατηγοριών, κινούνται οι ισχυρισμοί του ηθοποιού και για τις άλλες δυο καταγγελίες σε βάρος του. Όπως αναφέρει ουδέποτε αποπειράθηκε να βιάσει τις δυο άλλες καταγγέλλουσες. Ωστόσο, στη δικογραφία υπάρχουν, κατά τις πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των δυο γυναικών.
    Η στήριξη της συζύγου
    Αξίζει να σημειωθεί ότι στήριξη στον ηθοποιό είχε προσφέρει με κατάθεση που είχε δώσει στον εισαγγελέα και η σύζυγός του, Eλπίδα Νίνου, η οποία επιχείρησε να αντικρούσει τις κατηγορίες της ηθοποιού εναντίον του άντρα της για βιασμό της, το 2008.
    Όπως φέρεται να έχει καταθέσει η κυρία Νίνου στον εισαγγελέα, η συγκεκριμένη γυναίκα «λέει ψέματα», ήταν «ήταν ερωτευμένη» με τον άντρα της και τον ενοχλούσε διαρκώς στο τηλέφωνο. Χαρακτηριστικά η μάρτυρας φέρεται να είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της τα εξής: «Η καταγγέλλουσα ήταν ερωτευμένη με τον σύζυγό μου. Μία ηθοποιός μου είχε πει ότι σε ένα τραπέζι που έγινε με αφορμή μια βάπτιση, το οποίο είχε παρευρεθεί ο σύζυγος μου μαζί με τον γιο μας και η καταγγέλλουσα, είδα την τελευταία να κλαίει στις τουαλέτες και όταν την ρώτησε τι είχε, εκείνη της απάντησε αναφερόμενη στο σύζυγό μου «Εγώ τον αγαπάω και αυτός δε μου μιλάει»».
    Ακόμη, για τη δεύτερη καταγγέλλουσα, η Ελπίδα Νίνου φέρεται να είχε υποστηρίξει ενώπιον του εισαγγελέα πως: «Όσον αφορά στη δεύτερη καταγγέλλουσα και την καταγγελία εις βάρος του συζύγου μου, θέλω να αναφέρω ότι χρησιμοποιεί ένα ψέμα για να μπει στον χώρο, δηλαδή ότι είναι ανιψιά του δικηγόρου μεγαλομετόχου καναλιού καθώς επίσης ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο σύζυγός μου εκμεταλλευόμενος τη σχέση του με μεγαλομέτοχο του καναλιού την έκοψε από δύο σίριαλ του εν λόγω καναλιού, στα οποία κατά τους ισχυρισμούς της, είχε επιλεγεί να εργαστεί ως ηθοποιός, καθώς ενώ ισχυρίζεται ότι είχε αυτόν τον συγγενικό δεσμό με τον προσωπικό δικηγόρο του μεγαλομετόχου, δε χρησιμοποίησε αυτή τη γνωριμία απευθείας για να βρει δουλειά αλλά απευθύνθηκε στον σύζυγό μου ισχυριζόμενη, όπως η ίδια αναφέρει, ότι μπήκε από την πίσω πόρτα του θεάτρου και όχι από μπροστά».
    Όσον αφορά την καταγγελία της τρίτης γυναίκας για απόπειρα βιασμού της από τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσα στο αυτοκίνητο του, η Ελπίδα Νίνου κατάθεσε σύμφωνα με πληροφορίες τα εξής: «Ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα θέλω να αναφέρω ότι δεν τη γνωρίζω, θέλω όμως να πω ότι τα καθίσματα του αυτοκινήτου που είχαμε τότε και ήταν ένα μαύρο τζιπ, ήταν μαύρα και όχι ανοιχτόχρωμα όπως αναφέρει στην κατάθεσή της. Όταν δε, κλειδώνει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ανοίξουν την πόρτα και να βγουν από αυτό, δεν μπορεί όμως κάποιος άλλος να ανοίξει την πόρτα από έξω και να μπει σε αυτό. Το κλείδωμα δε, του αυτοκινήτου γίνεται αυτόματα και δεν χρειάζεται καμιά ενέργεια του οδηγού».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ