13.1 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των εκπροσώπων της λιβανέζικης εταιρείας CCC για απάτη και ψευδή κατάθεση


    Μετά την πρόσφατη άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Νίκο Παππά από την Βουλή για παράβαση καθήκοντος ως προς τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, ήρθε τώρα να συμπληρώσει το πάζλ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
    Αναλυτικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC), συμφερόντων της παλαιστίνιας οικογένειας Χούρι, μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.
    Με την μήνυσή του, ο Χρήστος Καλογρίτσας στρεφόταν κατά των υπευθύνων της εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Χούρι, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που είχε συναφθεί μεταξύ της εταιρείας CCC και της εταιρείας «Τοξότης», συμφερόντων του εν λόγω επιχειρηματία ήταν εικονική.
    Δεν παρέλειπε να συνδέσει ευθέως την επίμαχη συμφωνία με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, αποδίδοντας βασικό ρόλο στον υπουργό Επικρατείας της τότε Κυβέρνησης Νίκο Παππά.
    Στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον εισαγγελέα ο Χρήστος Καλογρίτσας απέδιδε στον Νίκο Παππά το ρόλο «οργανωτή» ενός σχεδίου με φόντο τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, που είχε ως στόχο «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».
    Σύμφωνα με το Χρήστο Καλογρίτσα, το ίδιο πολιτικό πρόσωπο ήταν εκείνο που «οργάνωσε μαζί με την εταιρεία CCC τη σύσταση αφανούς εταιρείας, βάζοντας άλλη εταιρεία ως “μπροστάρη”, ενώ στην πραγματικότητα άλλοι θα ήταν οι πραγματικοί δικαιούχοι της άδειας του καναλιού. Και όταν θα ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός και θα αποκτούσαν την πολυπόθητη άδεια, αυτός (σ.σ.: ο υπουργός) θα είχε δικούς του ανθρώπους στο τιμόνι ενός καναλιού, με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες».
    Με βάση την αναφορά του Χρήστου Καλογρίτσα, η δικογραφία διαβάστηκε στο Κοινοβούλιο και προ ημερών η Βουλή κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Νίκο Παππά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και η υπόθεση πήρε το δρόμο για το Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ