17.6 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Σάββατο 27 Απριλίου 2024
More

    Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης


    Ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε προφυλακιστέος πριν λίγο ο οποίος απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του.
    Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών
    Όμως, οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.
    Οι καταγγελίες
    Το ελληνικού #metoo με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη ξεδιπλώθηκε μέσα από την έρευνα της 15ης ανακρίτριας μετά τις καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού από γυναίκες, ενώ ο ίδιος έδινε τις δικές του εξηγήσεις για όλα όσα του καταλογίζονται.
    Έδωσε σήμερα «μάχη» για να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο και να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, ούτε ύποπτος φυγής και ως εκ τούτου δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης.
    Στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας που είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο, μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του ηθοποιού από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, έχουν καταθέσει στην ανακρίτρια οι τρεις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για κακοποιητικές σεξουαλικές συμπεριφορές σε βάρος τους.
    Οι δυο εξ αυτών έχουν περιγράψει με τις καταθέσεις τους απόπειρες του κατηγορούμενου να τις βιάσει και έχουν αναφερθεί λεπτομερώς σε γεγονότα και καταστάσεις που βίωσαν όταν βρέθηκαν εν με τον ενώπιον του ηθοποιού στο πλαίσιο επαγγελματικών συναντήσεων που είχαν μαζί του.
    Η τρίτη καταγγέλλουσα έχει περιγράψει και εκείνη μια κατάσταση άγριας κακοποιητικής συμπεριφοράς εκ μέρους του κατηγορούμενου με γεγονότα που στάθηκαν ικανά να στοιχειοθετήσουν το αδίκημα του βιασμού σε βάρος του γνωστού ηθοποιού. Κοινός τόπος των όσων περιγράφουν οι τρεις γυναίκες είναι ότι ήλθαν σε επαφή με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ αναζητούσαν εργασία και εκείνος τους επιτέθηκε σεξουαλικά παρά τη θέλησή τους.
    Πάντως, οι πράξεις που αποδίδονται στον Πέτρο Φιλιππίδη, έχουν λάβει χώρα, σύμφωνα με τις παθούσες, το 2008, το 2010 και το 2014.
    Οι ισχυρισμοί
    Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται οι μαρτυρίες τριών γυναικών συναδέλφων του Πέτρου Φιλιππίδη, οι οποίες έχουν περιγράψει με τις καταθέσεις του σκηνικά σεξουαλικής κακοποίησης τους από τον ηθοποιό. Μια μάλιστα από τις καταγγέλλουσες με την κατάθεσή της, προέβη σε περιγραφές που στοιχειοθέτησαν το αδίκημα του βιασμού, μια κατηγορία με ιδιαίτερη ποινική απαξία, όπως βεβαίως και οι άλλες δυο που αφορούν σε απόπειρες βιασμού. Κοινός τόπος των όσων περιγράφουν οι τρεις γυναίκες είναι ότι ήλθαν σε επαφή με τον ηθοποιό ενώ αναζητούσαν εργασία και εκείνος τους επιτέθηκε σεξουαλικά παρά τη θέλησή τους.
    Ο Πέτρος Φιλιππίδης από την πλευρά του με το υπόμνημα που είχε καταθέσει αντέκρουσε τις κατηγορίες και φέρεται – σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας – να υποστηρίζει πως η ηθοποιός που τον κατήγγειλε για βιασμό της το 2008 είχε «εμμονή μαζί του και ήταν πάντα άκρως διαχυτική».
    Ο ηθοποιός υποστήριζε ότι ποτέ δεν προσπάθησε να προσεγγίσει ερωτικά τη συγκεκριμένη γυναίκα, ούτε της τηλεφωνούσε βράδυνες ώρες και ούτε της έστελνε γραπτά μηνύματα, όπως η ίδια υποστηρίζει. Αντίθετα, όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει, εκείνη του τηλεφωνούσε επίμονα και τον καλούσε σε στιγμές που ο ίδιος βρίσκονταν σε διακοπές με την οικογένειά του, φέρνοντας τον σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. «Ουδέποτε προσπάθησα να έρθω σε σεξουαλική επαφή μαζί της και μάλιστα χωρίς τη θέλησή της, ως ψευδώς ισχυρίζεται … Λυπάμαι βαθύτατα για την ίδια και οργίζομαι για όσα ψευδώς μου προσάπτει, ενώ προσπάθησα με κάθε καλή προαίρεση να μην την εκθέσω, να μην την προσβάλλω, αλλά να την απωθήσω με τον ομαλότερο και ευγενέστερο δυνατό τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Φιλιππίδης στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων του.
    Στην ίδια γραμμή, δηλαδή της άρνησης των κατηγοριών, κινούνταν οι ισχυρισμοί του ηθοποιού και για τις άλλες δυο καταγγελίες σε βάρος του. Όπως ανέφερε ουδέποτε αποπειράθηκε να βιάσει τις δυο άλλες καταγγέλλουσες. Ωστόσο, στη δικογραφία υπάρχουν, κατά τις πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των δυο γυναικών.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ