• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η Δημοκρατία, μια δεξίωση, ένα βραβείο και το παράπονο ενός Λιμενικού…

Πέτρος Τρουπιώτης 27-07-2021 06:56
Η Δημοκρατία, μια δεξίωση, ένα βραβείο και το παράπονο ενός Λιμενικού…
Κάποιοι αποφάσισαν να βραβεύσει η Πρόεδρος, έναν «διασώστη προσφύγων» (δεν ξέρω τι ιδιότητα είναι αυτή, αλλά ΟΚ) που έχει μιλήσει ιδιαίτερα άσχημα για τους άντρες του Λιμενικού Σώματος. Και όχι μόνον

Ομολογώ ότι εδώ και μερικές μέρες, αμφιταλαντευόμουν για το αν θα έπρεπε να γράψω για την δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Είχα καταλήξει να μην πω τίποτε, να μην σχολιάσω τον κατάλογο των προσκεκλημένων της Προεδρίας, να μην επισημάνω αυτό που αρκετοί λένε, πως έγιναν προσκλήσεις με βάση την «τηλεοπτική προβολή» των ανθρώπων. Να μην πω ότι τελικά επρόκειτο για μια δεξίωση για τις κάμερες και για να δείξει η Πρόεδρος ότι «είναι μέσα στα πράγματα, ακούει τον σφυγμό της κοινωνίας», όπως μου είπε φίλος, που τυχαίνει να είναι και φανατικός υποστηρικτής της.

Και είχα αποφασίσει να μην σχολιάσω το όλο αυτό θέμα, από σεβασμό στην επέτειο, από σεβασμό σε όσους αγωνίσθηκαν κατά της χούντας, από σεβασμό στον Κ. Καραμανλή και σε όσους εκείνες τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού του 1974, «έβαλαν το κεφάλι τους στον τορβά», για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στην χώρα.

Όμως, τα πράγματα ξέφυγαν, όταν κάποιοι αποφάσισαν να βραβεύσει η Πρόεδρος, με μια από τις διακρίσεις που δίνει η Ελληνική Δημοκρατία, έναν «διασώστη προσφύγων» (δεν ξέρω τι ιδιότητα είναι αυτή, αλλά οκ.)

Μόνον που όπως απεδείχθη, ο κύριος αυτός, όχι μόνον κάνει κάτι (και στην Ελλάδα και στην Ιταλία) που μάλλον δεν είναι νόμιμο, αλλά παράλληλα έχει καταγγείλει όχι μόνον τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και τους λιμενικούς που πραγματικά «φυλάνε Θερμοπύλες».

Αυτόν τον «διασώστη», η ελληνική πολιτεία είχε αποφασίσει (με μια... αυτοκτονική διάθεση) να τον βραβεύσει.

Και ευτυχώς, την τελευταία στιγμή, κάποιος κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει και η… τιμή απεσύρθει.

Άρχισε λοιπόν ένα γαϊτανάκι μεταξύ Προεδρίας της Δημοκρατίας και υπουργείου των Εξωτερικών για το ποιος τον πρότεινε και αλλά παρόμοια.

Αυτά, δεν αποτελούν όμως την ουσία του πράγματος.

Η ουσία κατά την άποψή μου είναι πως κάποιοι, αδιάφορο ποιοι, αποφάσισαν και τελικά κατάφεραν να αποφασισθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η βράβευση ενός ανθρώπου που καταγγέλλει και βρίζει άνδρες των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας, εν προκειμένω του λιμενικού, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί κάνουν την δουλεία τους. Κάνουν αυτό που τους έχει αναθέσει η πολιτεία. Φυλάνε τα σύνορα της χώρας.

Αυτό θεωρώ ότι είναι το βασικό θέμα και όχι αν φταίει το υπουργείο των Εξωτερικών, η Προέδρος της Δημοκρατίας ή ο… Άγιος Βασίλης.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει ένα σύστημα που προωθεί μέσα από τα επίσημα κρατικά κανάλια, τέτοιους ανθρώπους για βράβευση ανθρώπους.

Και το χειρότερο είναι πως υπάρχουν κόμματα και φορείς, που διαμαρτύρονται όχι γιατί έγινε κάτι τέτοιο, αλλά γιατί, ευτυχώς, άλλαξε τελευταία στιγμή η σχετική απόφαση.

Γιατί, αναρωτιέμαι τι θα έλεγε ένας Έλληνας επίσημος σε έναν λιμενικό, όταν μετά από 8-10 ώρες στην θάλασσα, σε επικίνδυνες συνθήκες, τον ρωτούσε γιατί βράβευσαν τον υβριστή του….

ΥΓ. Όσο για την δεξίωση για την αποκατάσταση τη Δημοκρατίας, επειδή έχει γίνει ένα ακόμα κοσμικό γεγονός με προσκεκλημένους κάθε είδους «σταρ», ας καταργηθεί και ας υπάρχει μόνον ένα μήνυμα που να επισημαίνει την σημασία της ημέρας.

Φτάνουν πια οι κάθε είδους παράτες...

[email protected] 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo