• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΗΠΑ: Χάος από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια (βίντεο)

lawandorder.gr 26-07-2021 23:40
ΗΠΑ: Χάος από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια (βίντεο)
Έχουν απομακρυνθεί πάνω από 8.400 κάτοικοι

Σε πύρινη κόλαση έχουν μετατραπεί οι δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες μετά το ξέσπασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς «Ντίξι», που μαίνεται εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες στην Καλιφόρνια. Πάνω από 8.500 ανθρώπους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ γύρω στα ένα εκατομμύριο στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, με χιλιάδες σπίτια να απειλούνται από τις φλόγες.

068_AA_25072021_417591

Η κατάσταση συνεχίζει να μένει στάσιμη, μιας και υπάρχουν περισσότερες από 80 εστίες με ασταθείς φλόγες στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ σε 11 συνολικά πολιτείες, σύμφωνα με πληροφορίες του CBS. Ταυτόχρονα οι καπνοί έχουν τον κίνδυνο να πυροδοτήσουν νέες εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή.


Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των πυροσβεστών που έβλεπαν τους τρομοκρατημένους κατοίκους να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σβήσουν τις φλόγες και να σώσουν τις περιουσίες τους. Ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να απομακρυνθούν διότι οι φωτιά βγήκε εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα πάνω από 8.500 άνθρωποι να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την περιοχή.Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την 15η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Καλιφόρνιας, η οποία τείνει να συγχωνευτεί με μία άλλη πυρκαγιά μικρότερης κλίμακας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo