• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τι αλλάζει στην πρακτική άσκηση ασκουμένων δικηγόρων - Το πρόγραμμα που «τρέχει» το Υπ. Δικαιοσύνης

Law and Order 26-07-2021 18:04 Τελευταία ενημέρωση: 26-07-2021 18:06
Τι αλλάζει στην πρακτική άσκηση ασκουμένων δικηγόρων - Το πρόγραμμα που «τρέχει» το Υπ. Δικαιοσύνης
Αρχικά το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε 1200 ωφελούμενους
Πάνω από 2.000 ασκούμενους Δικηγόρους αφορά το καινούργιο πρόγραμμα του Υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και θα συγχρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους και κυρίως αφορά την πρακτική άσκηση των νέων δικηγόρων.

Τονίζεται ότι για τη διαδικασία επιλογής εντάχθηκε στα κριτήρια μοριοδότησης η αναπηρία του υποψηφίου ή συγγενούς πρώτου βαθμού ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης της άσκησης σε Δικαστήρια και Εισαγγελίες της χώρας, εγχείρημα που συντονίστηκε από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, με την συνδρομή του Υπουργού, Κώστα Τσιάρα και του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Βάση της ανακοίνωσης που εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο, αρχικά το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε 1200 ωφελούμενους ενώ συνολικά 2400 Απόφοιτοι Νομικών σχολών θα πραγματοποιήσουν το σύνολο της προβλεπόμενης υποχρεωτικής άσκησης, διάρκειας 18 μηνών μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων θα διενεργηθεί με βαθμολόγηση βάσει των ειδικά σχεδιασμένων κριτηρίων μοριοδότησης, λαμβάνοντας υπόψη τους πρωτίστως τους κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo