• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τις Ενοπλες Δυνάμεις;

lawandorder.gr 26-07-2021 15:29
Υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί για τις Ενοπλες Δυνάμεις;
Όπως συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία έτσι και στις Ενοπλες Δυνάμεις υπάρχουν αρνητές εμβολίων

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Αμυνας.

Στο τραπέζι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «τα Νέα», υπάρχει ακόμη και η πρόταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού, Κωνσταντίνου Φλώρου, για τη χορήγηση εμβολίου κατά του κορονοϊού στους νεοσύλλεκτους μόλις καταταγούν.

Ωστόσο, αναζητείται ο τρόπος προκειμένου να μην έρθει η απόφαση αυτή σε αντίθεση με το Σύνταγμα και με τους νόμουςΚαι ο τρόπος αυτός ήρθε με την ψήφιση του πρόσφατου νόμου στη Βουλή που προβλέπει την υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Εάν δει κανείς τις νομικές παραμέτρους του νόμου θα διαπιστώσει ότι ο νομοθέτης δίνει την ευχέρεια στον κάθε υπουργό στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του, εάν διαπιστώσει ότι κινδυνεύει η υγεία των στελεχών ή διακυβεύεται η ασφάλεια, να προχωρήσει με απόφαση του στον υποχρεωτικό εμβολιασμό . Αυτή ακριβώς τη θεωρία την ανέπτυξε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Όπως συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία έτσι και στις Ενοπλες Δυνάμεις υπάρχουν αρνητές εμβολίων, συνεχίζει η εφημερίδα. Πρώτο μέλημα η πειθώ ώστε να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο για το καλό πρωτίστως το δικό τους, της οικογένειά τους και της μονάδας, και εν συνεχεία, εάν δεν πειστούν, τότε θα έρθει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός .

Εκείνο όμως που εξοργίζει περισσότερο, υποστηρίζει το δημοσίευμα, είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία που για πρώτη φορά γίνονται γνωστά υπάρχουν αρνητές εμβολίων, ευτυχώς όχι η πλειοψηφία, σε μονάδες Υγειονομικού.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο γνωστό. Ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εδώ και αρκετές εβδομάδες, ακόμα και σε ανοικτή εκδήλωση στο 251 ΓΝΑ, έχει αφήσει σαφέστατα να εννοηθεί ότι σημαντικό τμήμα του προσωπικού στα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστο.

Κατά τα λοιπά, «τα Νέα» αναφέρουν ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενούντων σε πολλές μονάδες είναι γύρω στα 27. 

Τέλος, ανακοινώθηκαν ήδη τα προνόμια των κληρωτών που εμβολιάζονται εθελοντικά (πέντε ημέρες άδεια λαμβάνουν ένα μέτρο που είχε απήχηση). Είναι όμως πολύ πιθανόν να έχουν ήδη εξεταστεί και τα μέτρα που θα ληφθούν για όσα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αρνούνται να εμβολιαστούν. Μόλις όμως αποφασιστεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo