• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μητσοτάκης: Στείλαμε στην Ιταλία δύο Canadair - Ευχαριστίες από τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων

lawandorder.gr 26-07-2021 13:55
Μητσοτάκης: Στείλαμε στην Ιταλία δύο Canadair - Ευχαριστίες από τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων
Τη συνδρομή της Ελλάδας στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ιταλία, ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Η Ελλάδα έχει στείλει δύο Canadair CL-415 στην Ιταλία μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στη Σαρδηνία» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαστε μαζί».

Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων: Ευχαριστίες προς Ελλάδα και Γαλλία για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Σαρδηνία


Την Ελλάδα και τη Γαλλία ευχαρίστησε ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς, για τη βοήθεια που προσέφεραν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν τη Σαρδηνία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Κομισιόν με ανακοίνωσή της, σε απάντηση στο αίτημα της Ιταλίας για βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ για βοήθεια στην καταπολέμηση των συνεχιζόμενων πυρκαγιών στη Σαρδηνία, η ΕΕ κινητοποιεί άμεση υποστήριξη από τη Γαλλία και την Ελλάδα.

«Ευχαριστώ τη Γαλλία και την Ελλάδα για αυτήν την άμεση αλληλεγγύη που επέδειξαν στην Ιταλία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών» τόνισε ο κ. Λέναρσιτς.

Προσέθεσε ότι «το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ, παραμένει σε στενή επαφή με τις ιταλικές αρχές 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, για να παρακολουθεί τις εξελίξεις επί τόπου και να συντονίζει οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια όπως απαιτείται».

Η Γαλλία και η Ελλάδα αναπτύσσουν δύο Canadair η καθεμιά. Τα αεροπλάνα που προσφέρονται από τη Γαλλία προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ομάδα Πολιτικής Προστασίας, ενώ αυτά που προσφέρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo