• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ακυβερνησία σκάφους στην Κω με 7 επιβάτες - Αδυναμία προσέγγισης του «POWER JET» στο λιμάνι της Πάρου

lawandorder.gr 26-07-2021 11:54
Ακυβερνησία σκάφους στην Κω με 7 επιβάτες - Αδυναμία προσέγγισης του «POWER JET» στο λιμάνι της Πάρου
Καλά στην υγεία τους οι επιβάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω

Μηχανική βλάβη με επτά επιβαίνοντες σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο επιβατηγό τουριστικό σκάφος «ΝΕΜΟ» Ν. Καλύμνου 626, κοντά στη θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσσας στην Κω.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε  η Λιμενική Αρχή Κω και στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού και το επιβατηγό τουριστικό σκάφος «ΚΑΡΟΛΑΙΝ».

Το «NEMO» εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, οι οποίοι στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν στο «ΚΑΡΟΛΑΙΝ» και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, ενώ το «ΝΕΜΟ», αποκατέστησε τη βλάβη με ίδια μέσα και κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Μανδρακίου στην Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας απόν τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Αδυναμία προσέγγισης του πλοίου POWER JET στην Πάρο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάρου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «POWER JET» σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ηράκλειο-Θήρα-Νάξο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-΄Ιο-Θήρα-Ηράκλειο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον λιμένα Παροικίας Πάρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στο λιμάνι περίμεναν ανέμεναν 181 επιβάτες και 5 ΙΧ αυτοκίνητα προς επιβίβαση, ενώ προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo