• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κικίλιας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών - Έκκληση για τους 55 και άνω

lawandorder.gr 26-07-2021 09:32
Κικίλιας: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών - Έκκληση για τους 55 και άνω
Οι νέοι να εμβολιαστούν έστω και με μία δόση πριν τις διακοπές, είπε ο υπουργός Υγείας

Νέα έκκληση στους νεότερους, αλλά και στους πολίτες άνω των 55 ετών να εμβολιαστούν, απηύθυνε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας,  ενώ προανήγγειλε το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών μέσα στον Αύγουστο.

Αναφερόμενος στους νέους, είπε ότι επιθυμία είναι να έχουν εμβολιαστεί όλοι πλήρως προτού πάνε διακοπές. Όπως τόνισε, σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, όσοι νέοι επιθυμούν, να προστρέξουν για να κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου.

«Έχει εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και θα ανακοινωθεί άμεσα, μέσα στον Αύγουστο, ο τρόπος που θα μπαίνουν στην πλατφόρμα. Οι γονείς αποφασίζουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά στους εφήβους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, τόνισε ότι σε σύνολο 300.000 έχουν προγραμματιστεί 30.000 ραντεβού προσθέτοντας ότι «πηγαίνοντας προς την έναρξη της σχολικής περιόδου θα αυξηθεί κι άλλο αυτός ο αριθμός». 

Ερωτηθείς για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. «Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo