14.6 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Αποκλειστικό L&O: Σπείρα ανηλίκων ληστών σκορπούσε τον τρόμο στο Παγκράτι – Συνελήφθησαν από άνδρες της ΔΙ.ΑΣ.


    Ένα πιστόλι ρέπλικα και μαχαίρια βρέθηκαν στην κατοχή επτά ανηλίκων, που αποτελούν μέλη συμμορίας που λήστευε πεζούς στο Παγκράτι. Στις οκτώ το βράδυ της Κυριακής, ενημερώθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για συμπλοκή ανηλίκων που οπλοφορούσαν.
    Σε λιγότερο από δύο λεπτά έφτασε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ Παγκρατίου, όπου εντόπισε έναν μεσήλικα Έλληνα ο οποίος ενημέρωσε τους άνδρες της ΔΙΑΣ ότι μια παρέα νεαρών παιδιών, που λυμαίνονται την περιοχή, τραμπουκίζοντας, ληστεύοντας και εκφοβίζοντας διερχόμενους, τον πλησίασαν του έβγαλαν όπλο, και τον απείλησαν με σκοπό να τον εκφοβίσουν και να τον ληστέψουν.
    Ο άνδρας συνεπλάκη μαζί τους για να αμυνθεί και οι ανήλικοι έφυγαν τρέχοντας.
    Αφοί περιέγραψε τους δράστες στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, οι μοτοσικλετιστές χτένισαν την περιοχή. Εστίασαν τις έρευνες τους, σε σοκάκια και πάρκα που συχνάζουν νεαροί με ύποπτη συμπεριφορά, όπου εντόπισε επτά άτομα, τέσσερις Αλβανούς, ένα Γεωργιανό και δύο Έλληνες που ταίριαζαν απόλυτα στην περιγραφή που τους έδωσε το θύμα..
    Οι ανήλικοι, από 13 έως 15 ετών δεν είχαν τρόπο διαφυγής, αφού η ΔΙΑΣ δεν τους άφησε περιθώρια αντίδρασης.
    Στην σωματική έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε πάνω στον ένα Αλβανό το πιστόλι ρέπλικα που έφερε μαζί του και απείλησε τον Έλληνα, ενώ στους υπόλοιπους βρέθηκαν μαχαίρια και στιλέτα τύπου πεταλούδα.
    Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, και μέχρι αυτή την ώρα, έχουν συλληφθεί τρεις για παράβαση των διατάξεων του νόμου περί όπλων και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα ανηλίκων. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί κεντρικές υπηρεσίες της αστυνομίας για να ερευνηθεί πιθανή συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ