• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μπογδάνος για Αποστολόπουλο: Βρίζει τα Σώματα Ασφαλείας

lawandorder.gr 24-07-2021 20:39
Μπογδάνος για Αποστολόπουλο: Βρίζει τα Σώματα Ασφαλείας
Σφάζονται Ακρίτα με Μπογδάνο για την ακύρωση παρασημοφόρησης του Αποστολόπουλου από την ΠτΔ

Όλα ξεκίνησαν με ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την ακύρωση της παρασημοφόρησης του Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου απόψε στην καθιερωμένη εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο:

«Ο κος Ιάσονας Αποστολόπουλος, επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την ΠτΔ στην γιορτή για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί».

 

Η αντίδραση της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα ήταν οργισμένη, η οποία με ανάρτησή της υπερασπιζόταν το έργο του Αποστολόπουλου και κατηγορούσε τον βουλευτή Μπογδάνο ως υπαίτιο της ακύρωσης της παρασημοφόρησης:

«Πόσο ντροπιαστικό, κυρία Σακελλαροπουλου!

Αληθεύει ότι ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατόρθωσε να ακυρώσει απόφαση σας για την παρασημοφόρηση του πολυβραβευμένου διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου;

Γνωρίζετε ότι ο Αποστολόπουλος Iasonas Apostolopoulos έχει διακριθεί διεθνώς για τη πολυετή συνεισφορά του στη διάσωση των προσφύγων στη Μεσόγειο;

Γνωρίζετε ότι σήμερα συνεργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα;

Γνωρίζετε ότι συμμετέχει δυναμικά σε επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη και την Αφρική;

Κυρία Πρόεδρε, οφείλετε να απαντήσετε σήμερα 24 Ιουλίου που γιορτάζουμε την Δημοκρατία στη χώρα μας»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επανήλθε με νέα ανάρτηση, στην οποία υπερασπιζόταν την παρέμβασή του και εξέθετε τους λόγους για του οποίους ο Ιάσονας Αποστολόπουλος δεν έπρεπε να παρασημοφορηθεί:

«Εάν πιστεύετε ότι κάποιος που βρίζει και συκοφαντεί τα Σώματα Ασφαλείας, ή επικαλείται όσους «δίνουν» τα στίγματα πλωτών των ΛΣ-ΠΝ, πρέπει να τιμηθεί από την Ελληνική Δημοκρατία, διαφωνούμε.

Επίσης, εάν πιστεύετε ότι δεν είναι δουλειά βουλευτή να ζητήσει σχετική ενημέρωση, μάλλον έχετε μεσάνυχτα από Δημοκρατία. Προς τούτο αρκιβώς μας ψηφίζουν οι πολίτες. Για να είμαστε η φωνή τους.

Εν κατακλείδι, η τελική απόφαση μη παρασημοφόρησης του Ιάσονα Αποστολόπουλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας δείχνει ορθά αντανακλαστικά, και εάν συνέβαλα σε αυτήν, χαίρομαι».

 

Η Έλενα Ακρίτα με νέες αναρτήσεις της απευθύνθηκε τόσο προς τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θα τιμηθεί απόψε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής, όσο και στη Μάγδα Φύσσα, επίσης καλεσμένη της Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να παρέμβουν ώστε να παρασημοφορηθεί τελικά ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.

«Κοινοποιήστε αν θέλετε, μήπως προλάβουμε το κακό.

Προς τον Μίκη Θεοδωράκη

Σήμερα αγαπημένε, βραβεύεσαι - και πολύ το άργησαν - με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής, την υψηλότερη διάκριση του ελληνικού κράτους. Και βραβεύεσαι και ως συνθέτης και ως αγωνιστής.

Απευθυνόμαστε λοιπόν στον αγωνιστή Μίκη.

Αν αληθεύει ότι η βράβευση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου Iasonas Apostolopoulos ακυρώθηκε τελευταία στιγμή μετά από παρέμβαση του βουλευτή Κ. Μπογδάνου, περιμένουμε την δική σου δυνατή φωνή, την δική σου έντονη διαμαρτυρία, τη δική σου αλληλεγγύη σε έναν ήρωα που τιμά την πατρίδα μας όσο ελάχιστοι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo