• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αλιεύοντας ψήφους στα θολά νερά

Πέτρος Τρουπιώτης 24-07-2021 08:53
Αλιεύοντας ψήφους στα θολά νερά
Ο πρόεδρος του Σύριζα, υπόσχεται κάτι που ξέρει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιήσει, αδιαφορώντας για το τι δημιουργεί στις ψυχές νέων ανθρώπων

Δυστυχώς το φαινόμενο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, ξαφνικό ή αναπάντεχο. Το έχουμε συνηθίσει.

Οι πολιτικοί στην χώρα μας, για την ακρίβεια η πλειοψηφία τους, χρησιμοποιούν τα πάντα με στόχο να αλιεύσουν ψήφους.

Εκμεταλλεύονται κάθε είδους αδυναμία, διάθεση ή επιθυμία των πολιτών και υπόσχονται σχεδόν τα πάντα. Γνωρίζοντας πολλές φορές ότι όλα όσα υπόσχονται είτε δεν μπορούν , δεν είναι νόμιμο να γίνουν , είτε δεν πρόκειται για μια σειρά από άλλους λόγους να τα κάνουν πράξη.

Και όμως το κάνουν. Το κάνουν συνειδητά, επαναληπτικά. Και δυστυχώς πολλές φορές πιάνει. Γιατί φαίνεται ένα μέρος των πολίτων (και μάλιστα μεγάλο) δεν σκέφτεται την πραγματικότητα αλλά σκέφτεται αυτό που θέλει, αυτό που πιστεύει ότι πρέπει να γίνει. Και εστί ακούει αυτούς που του υπόσχονται, όσα θέλει να ακούσει.  

Με μερικά όμως ζητήματα , δεν είναι δυνατόν , δεν πρέπει, οι πολιτικοί να «παίζουν».

Και ένα από αυτά είναι τα όνειρα των νέων παιδιών.

Με αυτά τα όνειρα και τις ελπίδες, δυστυχώς, έπαιξε για μια ακόμα φορά , την Παρασκευή , ο Πρόεδρος του Σύριζα.

Ο κ Τσίπρας, μετά από συνάντηση του με υποψήφιους φοιτητές, που δεν μπήκαν στην σχολή της πρώτης προτίμησης τους, μια και λειτούργησε η βάση, έσπευσε να υποσχεθεί και πάλι τα πάντα

Δήλωσε αναμεσά στα άλλα, ο Πρόεδρος του Σύριζα:

«Αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέρθει στην κυβέρνηση, αλλά να δεσμευτώ και ότι όλα τα παιδιά που σήμερα κόβονται, αδίκως κατά την άποψή μου ενώ θα μπορούσαν να είχαν περάσει, θα έχουν δυνατότητα αν το επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικά δελτία με τους σημερινούς βαθμούς που έχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και καθ' υπέρβαση να ενταχθούν στα ΑΕΙ,.»

Ο πρώην πρωθυπουργός λοιπόν υπόσχεται πως θα αλλάξει τα πράγματα «αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέλθει στην κυβέρνηση». Δηλαδή , υπόσχεται κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει, γιατί εκλογές έχουμε σε δυο χρονιά και όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις ο Σύριζα δεν έχει καμμιά πιθανότητα νίκης.

Δηλαδή υπόσχεται κάτι που δεν μπορεί να κάνει.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Ο κ Τσίπρας, δεν αρκείται σε αυτό. Υπόσχεται πως η κατάργηση θα ισχύσει αναδρομικά και τα παιδιά που σήμερα δεν μπαίνουν στην σχολή προτίμησης του, θα κάνουν πάλι λέει αίτηση, με τους φετινούς βαθμούς και θα μπουν…

Κάτι που και πρακτικά δεν μπορεί να εφαρμοσθεί αλλά και νομικά έχει ζητήματα.

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν τον ενδιαφέρει. Το  μόνο που θέλει είναι να ¨κολακεύσει» ένα τμήμα πολίτων, ελπίζοντας στην στήριξη του. 

Μόνον που εδώ παίζει με τις ελπίδες των νέων ανθρώπων , κάτι που δεν είναι απλώς απαράδεκτο και λαϊκίστικο, αλλά και ανήθικο.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo