20.5 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Φολέγανδρος: «Δολοφόνησε για ασήμαντη αφορμή, παραπλάνησε τις αρχές, εξαφάνισε αποδεικτικά στοιχειά»


    Νέα άγνωστα στοιχεία για τη δράση του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, έρχονται στο φως από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση και δη από το σκεπτικό ανακριτή και εισαγγελέα που έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον 30χρονο δράστη.
    «Ο κατηγορούμενος, έσυρε και εγκατέλειψε την θανούσα στη θάλασσα, δεν ειδοποίησε τις αρχές ή ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες, πέταξε το σακίδιο με τα προσωπικά είδη – ατομικά στοιχεία στη θάλασσα ώστε να εξαφανίσει τα ίχνη- κολύμπησε αντίθετα από το σημείο του συμβάντος ώστε να παραπλανήσει τις αρχές και να διαφύγει τη σύλληψη…» είναι μόνο κάποια από τα επιβαρυντικά στοιχεία που στάθμισαν την απόφαση για την προφυλάκιση του δράστη και τα οποία καταγράφονται στη δικογραφία. Ακόμη, στη δικογραφία αναφέρεται πως ο 30χρονος «εξαφάνισε και το δικό του κινητό τηλέφωνο και της θανούσης (ούτε ευρέθησαν ούτε κάνει λόγο για αυτά) ενώ προκύπτει ότι η θανούσα έστελνε μηνύματα και στο σακίδιο του κατηγορουμένου ανευρεθεί power bank μαύρο για φόρτιση κινητού τηλεφώνου, ώστε να αποκρύψει αποδεικτικό υλικό».
    Όλα τα παραπάνω στοιχεία, όπως αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής, «μαρτυρούν ότι αφενός ότι εθίγει ο εγωισμός του κατηγορουμένου έστω και για ασήμαντη αφορμή -εν προκειμένω ήταν εσφαλμένη κατεύθυνση καθοδόν προς αναψυχή». Τότε, «αυτός δεν διστάζει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή οικείου του με σκληρότητα στην εκτέλεση και μεθοδικότητα στην απόκρυψη του εγκλήματος».
    Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται οι δικαστικές αρχές: «Ο κατηγορούμενος διαπληκτίστηκε επανειλημμένως με την θανούσα με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό, εξεμάνη διότι εθίγει ο εγωισμός του («διαφωνούσαν για τα πάντα», τον «εκνεύρισε», τον «επέκρινε», τον «μάλωνε», δεν τον «σεβόταν», τον «ειρωνευόταν»)». Στη συνέχεια, ο ίδιος οδήγησε το όχημά του κοντά σε γκρεμό «και όταν η θανούσα εξήλθε καλώντας σε βοήθεια, την χτύπησε στο κεφάλι και την έσπρωξε δύο φορές προκειμένου να πέσει στον γκρεμό και να σκοτωθεί, όπερ και εγένετο».
    Ακόμη, η αρμόδια ανακριτική και εισαγγελική αρχή δεν παραλείπουν να επισημάνουν πως ο κατηγορούμενος εξαφάνισε και το δικό του κινητό τηλέφωνο και του θύματος.
    «Έγκλημα για ασήμαντη αφορμή»
    «Γνωμοδοτούμε υπέρ της επιβολής της προσωρινής κράτησης διότι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης κρίνουμε ότι αν (ο κατηγορούμενος) αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας στη γνωμοδότησή του περί προσωρινής κράτησης του δράστη (μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού) και επισημαίνει πως ο 30χρονος προέβη στη δολοφονία της νεαρής γυναίκα για ασήμαντη αφορμή. «Για ασήμαντη αφορμή (λογομαχία) ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά ενός ατόμου από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο (χτυπήματα, μεθοδευμένο σπρώξιμο σε βραχώδη απόκρημνο γκρεμό)». Ακολούθως, κατά την εισαγγελέα ο 30χρονος «προέβη σε λελογισμένες ενέργειες ήτοι την απομάκρυνση από το σημείο, επιμελή απόκρυψη και αποφυγή επικοινωνίας του με τις αρχές, οργανωμένη εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων (κινητά τηλέφωνα), ενέργειες που δείχνουν άκρως ψύχραιμη συμπεριφορά (…)».
    Καταλήγοντας η εισαγγελέας επισημαίνει «ότι ο κατηγορούμενος είναι ένα ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, τα οποία αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας τον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του ενώπιον των αρμοδίων προανακριτικών υπαλλήλων «με είχε νευριάσει και την σκότωσα, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει, γι’ αυτό και έχασα τον έλεγχο»».
    Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του στον ανακριτή Νάξου, επιχείρησε να αποδώσει την σχέση έντασης, που όπως ισχυρίζεται είχε με την κοπέλα, στον χαρακτήρα της και στο γεγονός ότι εκείνη τον ενέπαιζε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, και του χαλούσε τη καλή διάθεση!
    Ακόμη, επικαλέστηκε προβλήματα ψυχικής νόσου που αντιμετωπίζει, ενώ σε ό,τι αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες διέπραξε τη δολοφονία, ισχυρίστηκε ότι όλα ξεκίνησαν επειδή την ημέρα που διέπραξε το έγκλημα έχασαν το δρόμο και βρήκαν σε ένα χωματόδρομο. «Θόλωσα», «κλείδωσε το μυαλό μου», «δεν θυμάμαι» είναι, ωστόσο, οι απαντήσεις που έδωσε στον ανακριτή όταν εκείνος τον ρωτούσε επανειλημμένα για το τί ακριβώς έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε και δολοφόνησε την 26χρονη Γαρυφαλλιά.
    Διαβάστε και:
    Φολέγανδρος: Κατηγορεί το θύμα ο δολοφονος της Γαρυφαλλίας – Ολόκληρη η απολογία του
    Φολέγανδρος: Η άφιξη του δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς στον Πειραιά (βίντεο)
    Φολέγανδρος: Προφυλακιστέος ο 30χρονος που δολοφόνησε τη Γαρυφαλλιά
    Φολέγανδρος: Ο 30χρονος έδειρε τη Γαρυφαλλιά, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα – Σοκάρει ο ιατροδικαστής


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ