• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τηλεδιάσκεψη του ΕΟΔΥ με ειδικούς επιστήμονες του Αμερικανικού CDC

lawandorder.gr 23-07-2021 17:49
Τηλεδιάσκεψη του ΕΟΔΥ με ειδικούς επιστήμονες του Αμερικανικού CDC
Στην συνάντηση υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για την κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα
Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), με επικεφαλής την Dr Rebecca Martin, Διευθύντρια του Κέντρου για την Παγκόσμια Υγεία και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού με διεθνείς φορείς.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, o οποίος και παρουσίασε τα επιστημονικά δεδομένα της επιδημιολογικής κατάστασης, τα μέτρα αντιμετώπισης και την στρατηγική που ακολουθείται αναφορικά με τη μετάδοση και τις μεταλλάξεις του ιού, καθώς και για την πρόοδο της εμβολιαστικής εκστρατείας στη χώρα μας.

Στην συνάντηση υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για την κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η σημερινή συνάντηση αποτελεί την απαρχή μιας ουσιαστικής συνεργασίας του ΕΟΔΥ με το CDC για την αντιμετώπιση υφιστάμενων αλλά και μελλοντικών απειλών για τη Δημόσια Υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo