• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δεν αρκεί να ψηφίζονται νόμοι. Πρέπει και να εφαρμόζονται

Πέτρος Τρουπιώτης 23-07-2021 08:16 Τελευταία ενημέρωση: 23-07-2021 08:16
 Δεν αρκεί να ψηφίζονται νόμοι. Πρέπει και να εφαρμόζονται
Οι πολίτες που ψήφισαν την ΝΔ, συμφωνώντας με το πρόγραμμά τους δεν ενδιαφέρονται για το αν από την Βουλή πέρασαν οι αντίστοιχοι νόμοι. Θέλουν να τους βλέπουν να εφαρμόζονται
  Τις τελευταίες δυο τρείς μέρες, όσοι προσπάθησαν να κινηθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας με αυτοκίνητο, αντιμετώπισαν , συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, μεγάλο πρόβλημα.
 Η κυκλοφορία κάποιες στιγμές ήταν όχι απλώς αναπάντεχη για μέσα Ιουλίου αλλά τέτοια που έδινε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε περίοδο χειμώνα και μάλιστα ώρες αιχμής.
   Η απάντηση βέβαια σε αυτή την απορία ήταν ότι και πάλι κάποιοι είχαν κλείσει τους δρόμους στο Σύνταγμα.
   Δηλαδή, είχε συμβεί ότι συμβαίνει συνήθως δεκαετίες στην πρωτεύουσα, οποίος θέλει, όποτε θέλει κλείνει κάποιο σημείο του κέντρου προκαλώντας κυκλοφοριακή ασφυξία. Αδιαφορεί δε για το τι προκαλεί σε χιλιάδες άλλους πολίτες.
 Ακριβώς για να αποφευχθούν όλα αυτά που προκαλούν έμφραγμα στην πόλη, ταλαιπωρία την κατοίκων και απραξία στα καταστήματα, η κυβέρνηση προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα πάρει συγκεκριμένα μέτρα.
 Και για να είμαστε ειλικρινείς , τα πήρε τα μέτρα.
 Νομοθέτησε κανόνες για το πως πρέπει αν γίνονται οι διαδηλώσεις, για το ότι πρέπει αν υπάρχει άδειες, υπεύθυνοι για κάθε συγκέντρωση , να μην κλείνουν τον δρόμο κλπ.…
 Μόνον που δεν φτάνει η νομοθέτηση, πρέπει να γίνεται και εφαρμογή των όσων μια κυβέρνηση αποφασίζει να ψηφίσει.
 Να γίνονται δηλαδή οι εξαγγελίες και πράξη.
Γιατί τέτοιες μέρες, πέρυσι, δημοσιεύθηκε ο νόμος 4703 του 2020 , ο οποίος προβλέπει όλες αυτές τις περιπτώσεις και το τι πρέπει να γίνεται σε κάθε συγκέντρωση.
 Όμως , κάποιος δεν έχει δώσει την εντολή στην αστυνομία , να εφαρμόσει τον νομό.
  Γιατί μπορεί την Τετάρτη οι …αντιεμβολιαστές (ψεκασμένοι η μη) να ήταν 2-3 χιλιάδες καλιλογώ του αριθμού να έκλεισαν ένα μέρος του δρόμου (πράγμα βέβαια που και τότε δεν έπρεπε να γίνει), αλλά χθες το απόγευμα που και πάλι έκλεισε το Σύνταγμα, οι συγκεντρωμένοι είναι ζήτημα αν ήταν 200 ή λίγο παραπάνω.
 Και όμως, αυτοί οι διακόσιοι (εκπαιδευτικοί λένε πως είναι) έκλεισαν την πλατεία Συντάγματος , αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες να «φάνε» ώρες στα αυτοκίνητα .
   Το εξοργιστικό στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι το θράσος και  αδιαφορία όλων αυτών που δεν ενδιαφέρονται για κανέναν άλλο και κλείνουν τους δρόμους, αλλά το ότι οι κρατικές αρχές, τους αφήνουν να κάνουν ότι θέλουν.
 Και τώρα, η Ελληνική Αστυνομία, δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει νομικές δυνατότητες. Ένα χρόνο έχει ψηφισθεί ο σχετικός νόμος.
 Αλλά και το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν οι εντολές από την πολιτική ηγεσία, ισχύει (αν δηλαδή ισχύει) μόνον εν μέρει.
 Γιατί η αστυνομία δεν θέλει εντολή από τους πολιτικούς προϊσταμένους για να εφαρμόσει τους νομούς. Είναι υποχρεωμένη να τους εφαρμόζει.
   Οι νομοί λοιπόν, που ρυθμίζουν εκκρεμότητες δεκαετιών δεν αρκεί μόνον να ψηφίζονται , αλλά θα πρέπει να εφαρμόζονται κιόλας. 
Γιατί ο μέσος πολίτης που ψήφισε την κυβέρνηση, πειθόμενος από τα όσα υποσχέθηκε, δεν ενδιαφέρεται να γίνουν αυτά νομοί, ενδιαφέρεται να εφαρμοσθούν οι νομοί. Να γίνουν όλα αυτά πράξη, ώστε να βελτιωθεί η ζωή του.
 Αυτό πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. Να εφαρμόσει όσα ψηφίζει…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo