• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εντοπίστηκε φυτεία με 733 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης σε ορεινή περιοχή της Φθιώτιδας

lawandorder.gr 22-07-2021 15:48
Εντοπίστηκε φυτεία με 733 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης σε ορεινή περιοχή της Φθιώτιδας
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί – καλλιεργητές της φυτείας
Εντοπίστηκε φυτεία με 733 δενδρύλλια κάνναβης σε δύσβατη δασική περιοχή του ορεινού όγκου Όθρυος Φθιώτιδας.
 
Σήμερα το πρωί, έγινε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία οδήγησε στην σύλληψη των δύο αλλοδαπών καλλιεργητών της φυτείας.
 
Η φυτεία βρισκόταν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου περιβαλλόταν από φυσική βλάστηση (πουρνάρια άνω των τριών μέτρων), έτσι ώστε να παρέχει κάλυψη και να είναι δυσπρόσιτη για τις διωκτικές Αρχές.
 
Οι δράστες βρέθηκαν σε αυτοσχέδιο κατάλυμα εντός πυκνής βλάστησης, κοντά στην φυτεία, από την οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 733 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 40 εκατοστών, εκ των οποίων τα 364 ήταν σε φυτώριο εντός το συγκεκριμένου χώρου.
 
Επιπλέον, εντοπίστηκαν αυτοσχέδια δεξαμενή για την άρδευση των δενδρυλλίων και αυτοσχέδιο ξηραντήριο κάνναβης, που χρησιμοποιούσαν οι καλλιεργητές.
 
Από τον προαναφερόμενο χώρο, κατασχέθηκαν επίσης διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία, κατάλληλα για τη φροντίδα και περιποίηση της φυτείας, αλλά και αντικείμενα πρόσφορα για την διαβίωση των καλλιεργητών, όπως:
 
τρία φτυάρια και τσάπα, σκεπάρνι και ψεκαστικό μηχάνημα, δύο πένσες, δύο φιάλες υγραερίου και εστία πετρογκάζ, τρία ζεύγη γαντιών, λάστιχο ποτίσματος, μήκους 100 μέτρων.
 
Υπολογίζεται ότι από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και την διακίνηση της κάνναβης, το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, υπολογίζεται ότι θα υπερέβαινε τις 500.000 ευρώ.
 
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας διενεργεί προανάκριση, ενώ οι δύο συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα δικογραφία αναμένεται να οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo