• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σύγκρουση σκαφών στη Χαλκίδα και στις Σπέτσες

lawandorder.gr 22-07-2021 11:00
Σύγκρουση σκαφών στη Χαλκίδα και στις Σπέτσες
Σε καμία περίπτωση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός
Ελαφριά σύγκρουση δύο σκαφών σημειώθηκε στην Χαλκίδα, κατά την διενέργεια ανοίγματος της συρταρωτής γέφυρας Ευρίπου.

Συγκεκριμένα, το Ε/Γ -Τ/Ρ «Ο΄ΝΑΤΑΛΙΝΑ» Ν.Π. 12473, στο οποίο επέβαιναν δεκαοκτώ άτομα, ήρθε σε επαφή με το βοηθητικό ιχθυοκαλλιέργειας «ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΣΤΑΡ» Ν.Θ. 1399, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα.

Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός από το περιστατικό, όπως και δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων στα σκάφη και δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος. Μόνο στα δύο σκάφη σημειώθηκαν ελαφριές ζημιές.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.


Ενώ είχε αποπλεύσει από τον νέο λιμένα Σπετσών με πέντε επιβαίνοντες το Θαλάσσιο Ταξί «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ» Ν. Σπετσών 1429, προσέκρουσε με το τουριστικό επιβατικό σκάφος «GOGOO» Ν.Π. 11619, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΜΑΜΑΣ».

Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός από το γεγονός, όπως και δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων στα σκάφη και δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα έξαλα των δύο σκαφών.

Τα δύο σκάφη κατέπλευσαν αυτοδύναμα στον λιμένα Ντάπιας, ενώ από το Λιμεναρχείο Σπετσών, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo