• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο: Πληροφορίες για έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ

lawandorder.gr 21-07-2021 22:25
Ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο: Πληροφορίες για έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ
Οι προκλήσεις Ερντογάν «πυροδότησαν» διπλωματικό πυρετό

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με θέμα τις προκλήσεις της της Τουρκίας για τα Βαρώσια, φέρεται να είναι έτοιμη να καταθέσει η Κύπρος, πάντα με την σταθερή στήριξη της Ελλάδας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Λευκωσία και Αθήνα θα λάβουν τις αποφάσεις τους μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ίδιο ζήτημα και από τα κείμενα συμπερεσμάτων που θα προκύψουν. 

Εάν τελικά οι εξελίξεις από τον ΟΗΕ και ο διπλωματικός «πυρετός» συνεχιστούν με τον ρυθμό που υπάρχει αυτή τη στιμγή, δεν αποκλείεται η έκτακτη συνεδρίαση να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Ο απόλυτος συντονισμός Κύπρου και Ελλάδας επαναβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη Λευκωσία.

"Διαρκής συντονισμός Λευκωσίας-Αθήνας για το θέμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσιών και των προσπαθειών της Άγκυρας για δημιουργία νέων τετελεσμένων μετά και τις πρόσφατες απαράδεκτες τουρκικές διακηρύξεις. Προς την κατεύθυνση αυτή, καλωσορίζω στην Κύπρο τον Νίκο Δένδια", ήταν η ανάρτηση στο twitter του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Δένδιας από τη δική του πλευρά τόνισε ότι συζητήθηκαν εκτενώς τα επόμενα βήματα αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας. "Από κει και πέρα, σε απόλυτο συντονισμό θα κινηθούμε και στον ΟΗΕ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε όλα τα διεθνή φόρα. Ούτε η Ελλάδα ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία ούτε, νομίζουμε, ο ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ανεχθούν την τουρκική παραβατικότητα, την επιβολή τετελεσμένων επί του εδάφους", σημείωσε χαρακτηριστικά ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo