• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αυστρία και Ολλανδία επικρίνουν τις τουρκικές ανακοινώσεις για το Βαρώσι

lawandorder.gr 21-07-2021 21:41
Αυστρία και Ολλανδία επικρίνουν τις τουρκικές ανακοινώσεις για το Βαρώσι
Οι διεθνείς αντιδράσεις για τις τουρκικές ενέργειες αυξάνονται καθημερινά
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Alexander Schallenberg, ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις της Τουρκίας για το Βαρώσι είναι εντελώς απαράδεκτες.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε ότι μονομερείς ενέργειες διακινδυνεύουν σοβαρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για συνολική λύση στο Κυπριακό.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αυστριακός ΥΠΕΞ είπε ότι δηλώσεις από πλευράς της Τουρκίας σχετικά με το Βαρώσι είναι απολύτως απαράδεκτες.

Καλούμε την Τουρκία, προσθέτει, να σταματήσει αμέσως αυτές τις προκλήσεις και τις μονομερείς ενέργειες και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Τέλος ανέφερε ότι η Αυστρία «στηρίζει τον εταίρο μας στην ΕΕ, την Κύπρο, στην εξεύρεση μιας συνολικής λύσης που να ευθυγραμμίζεται με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας, σε μήνυμά του στο Τwitter ανέφερε ότι τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Μονομερείς ενέργειες υπονομεύουν σοβαρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη συνολικής λύσης, προσθέτει η ανάρτηση.

Τέλος ανέφερε ότι τα ψηφίσματα του ΣΑ θα πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo