• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κύπρος: Γιατρός με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών

lawandorder.gr 20-07-2021 17:08 Τελευταία ενημέρωση: 20-07-2021 17:09
Κύπρος: Γιατρός με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ ένας από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών
Ο γιατρός έχει συλληφθεί ως διοργανωτής της διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών, που προηγήθηκε της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα»

Στη σύλληψη ορισμένων ατόμων προχώρησαν οι Αρχές της Κύπρου για τη διαμαρτυρία των αντιεμβολιαστών και την μετέπειτα επίθεση που έγινε στο κανάλι «Σίγμα», το βράδυ της Κυριακής στην Κύπρο.

Οι αρνητές έκαναν γυαλιά-καρφιά τον τηλεοπτικό σταθμό, καταστρέφοντας αυτοκίνητα και προκαλώντας υλικές ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πάνω από 10 αστυνομικοί και ορισμένοι από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, η επίθεση έγινε την ώρα που ο δημοσιογράφος Νέστορας Βασιλείου ήταν στον αέρα και ενημερώθηκε από το κοντρόλ ότι έχει πραγματοποιηθεί εισβολή. Η αστυνομία ξεκίνησε να συλλέγει τα στοιχεία προκειμένου να φτάσει στη σύλληψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης.

Ένας γιατρός με διδακτορικό στο Χάρβαρντ ανάμεσά τους

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει ένας γιατρός.

Πρόκειται για τον Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη, γιατρό με μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγεία από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Ο γιατρός έχει συλληφθεί ως διοργανωτής της διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών, που προηγήθηκε της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα». Θα περίμενε κανείς ότι ένας άνθρωπος με τις γνώσεις του δεν θα είχε τέτοιες απόψεις, αλλά η παρουσία του σε αυτήν τη διαμαρτυρία μόνο τυχαία δεν είναι.

Ο δρ Σωτηριάδης είναι ένας από τους επιστήμονες της Κύπρου που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, ενώ σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις του έχει εκφράσει τη γνώμη ότι ο κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι ελάχιστα μεγαλύτερος από αυτόν της απλής γρίπης.

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης θα οδηγηθεί στο δικαστήριο μαζί με τους άλλους έξι που έχουν συλλάβει οι αρχές της Κύπρου και εμπλέκονται στα επεισόδια της Κυριακής. Οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει και η αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει και άλλους δράστες της επίθεσης.

Καταδίκαζε την επίθεση μέσω Facebook

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σωτηριάδης είχε σπεύσει να καταδικάσει τα επεισόδια μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει τις Αρχές.

«Εκφράζω ειλικρινή λύπη, απογοήτευση και αποτροπιασμό για τα επικίνδυνα έκτροπα που έγιναν από άγνωστους στο κανάλι Sigma. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, καταστροφής περιουσίας και τρομοκράτησης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους όσοι δέχτηκαν αυτή την επίθεση», έγραψε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo