• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βαρβιτσιώτης: Προκλητικές συμπεριφορές στα Κατεχόμενα δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές

lawandorder.gr 20-07-2021 14:41 Τελευταία ενημέρωση: 20-07-2021 14:42
Βαρβιτσιώτης: Προκλητικές συμπεριφορές στα Κατεχόμενα δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκαθαρίσει ότι η οποιαδήποτε προκλητική συμπεριφορά στα Κατεχόμενα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή»
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκαθαρίσει ότι η οποιαδήποτε προκλητική συμπεριφορά στα Κατεχόμενα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στα  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ90,1.
 
Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο από την τουρκική εισβολή και ερωτηθείς σχετικά με την τουρκική θέση για δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο, σημείωσε ότι «για μας κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, όπως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ξεκάθαρες οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς αυτήν την κατεύθυνση». Πρόσθεσε επίσης πως  «στηρίζουμε και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία».
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός τέλος επανέλαβε με σαφήνεια την ευρωπαϊκή θέση ότι ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο από την τουρκική πλευρά θα αντιμετωπιστεί από την ΕΕ και με κυρώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo