• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εξάρθρωση συμμορίας αλλοδαπών που έκλεβε καταστήματα

lawandorder.gr 19-07-2021 20:37 Τελευταία ενημέρωση: 19-07-2021 20:37
Εξάρθρωση συμμορίας αλλοδαπών που έκλεβε καταστήματα
Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις και μία απόπειρα ληστείας

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το μεσημέρι της 12ης Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας,συνελλήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι λίγο νωρίτερα  είχαν διαπράξει κλοπή σε Σχολή Οδηγών στο Κερατσίνι. Στην κατοχή τους βρέθηκε η συσκευή κινητού τηλεφώνου που είχαν αφαιρέσει. Εκτός από τους δύο, από την αστυνομία ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμα ένας, επίσης αλλοδαπός, συνεργός τους.

Οι τρεις του από τον μήνα Μάρτιο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών από καταστήματα. 

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι κινούνταν με μία μοτοσυκλέτα, προσέγγιζαν ισόγεια καταστήματα ή γραφεία, τα οποία ήταν σε λειτουργία.

Ένας εκ των δραστών παρέμενε ως τσιλιαδόρος έξω από το κατάστημα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και άμεση απομάκρυνση μετά τη διάπραξη της κλοπής.

Ο δεύτερος έμπαινε στο κατάστημα ή γραφείο «στόχο», με το πρόσχημα της διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων, τα οποία ακουμπούσαν πάνω σε κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν από πριν στοχοποιήσει και κατόπιν τα μάζευαν κλέβοντας ταυτόχρονα τη συσκευή.

Από την έρευνα των Αρχών εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα ληστείας.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν ιστορικό παρόμοιων αδικημάτων οδηγήθηκαν στονΛΗ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo