• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός-Ιράν: Μερικό Lockdown για πρώτη φορά στην Τεχεράνη

lawandorder.gr 19-07-2021 17:23
Κορονοϊός-Ιράν:  Μερικό Lockdown για πρώτη φορά στην Τεχεράνη
Τα κρούσματα στη χώρα έχουν φτάσει σε επίπεδι ρεκόρ

Οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες θα κλείσουν για έξι ημέρες στην Τεχεράνη και σε μια γειτονική επαρχία, προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά της Covid-19 σε μια χώρα όπου οι μολύνσεις πλησιάζουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο μέτρο κλεισίματος υπηρεσιών και τραπεζών λαμβάνεται στη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Το Ιράν δεν μπορεί να συγκρατήσει, εδώ και αρκετές εβδομάδες, αυτό που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως ένα «πέμπτο κύμα» της νόσου, που οφείλεται στην εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Στην επαρχία της Τεχεράνης και στη γειτονική της Αλμπόρζ, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι τράπεζες θα κλείσουν από αύριο Τρίτη έως το πρωί της επόμενης Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε η εθνική Επιτροπή της μάχης κατά του κορονοϊού σε ένα δελτίο τύπου.

Την ώρα που το Ιράν προετοιμάζεται για μια τριήμερη αργία (από την Τετάρτη έως την Παρασκευή) λόγω της μουσουλμανικής εορτής της Θυσίας, η Επιτροπή επέβαλε επίσης απαγόρευση της εξόδου ή της εισόδου με αυτοκίνητο από αυτές τις δύο επαρχίες για έξι ημέρες.

Από την ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων τον Φεβρουάριο του 2020, το Ιράν μετρά 87.370 νεκρούς από την Covid-19 από ένα σύνολο άνω των 3,5 εκατομμυρίων κρουσμάτων, βάσει της τελευταίας επίσημης ημερήσιας καταμέτρησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 25.441 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν σε διάστημα 24 ωρών, πολύ κοντά στο ρεκόρ των 25.582 κρουσμάτων, στις 14 Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo