• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έκτακτες ανακοινώσεις ο ΕΟΔΥ το απόγευμα για την επέλαση της μετάλλαξη Δέλτα

lawandorder.gr 19-07-2021 15:03
Έκτακτες ανακοινώσεις ο ΕΟΔΥ το απόγευμα για την επέλαση της μετάλλαξη Δέλτα
Η έκτακτη ανακοίνωση προκάλεσε έκπληξη και δίνει το μέγεθος του προβλήματος

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ για την ταχύτητα της μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα, γι αυτό και θα υπάρξουν σήμερα- εκτάκτως- ανακοινώσεις, στην τακτική ενημέρωση που γίνεται, για τον αριθμό των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση με τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορονοϊού, αλλά και για τις μεταλλάξεις, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί. Αλλωστε όλοι οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το 4ο κύμα θα είναι αυτό της μετάλλαξης Δέλτα, που μπορεί να μην είναι πιο φονική από τις άλλες, αλλά μεταδίδεται ευκολότερα και συνεπώς οδηγεί σε βάθος χρόνου και σε περισσότερα θύματα.

Η έκτακτη ανακοίνωση προκάλεσε έκπληξη και δίνει το μέγεθος του προβλήματος, καθώς σημειώνεται ότι η επέκταση των μεταλλάξεων του ιού ανακοινώνεται κανονικά κάθε Πέμπτη.

Όμως η επέλαση της μετάλλαξης είναι τόσο σαρωτική που κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση σήμερα. Την Πέμπτη στο μεταξαύ είχαν ανακοινωθεί 281 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα και μένει να δούμε πόσα θα είναι σήμερα.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η πλειονότητα των κρουσμάτων μετάλλαξης αφορούν στο στέλεχος Άλφα, 100 είναι της παραλλαγής Βήτα, 281 ανήκουν στην μετάλλαξη Δέλτα και 2 τη Γάμμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo