20.3 C
Athens
20.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Συρίγος: Εμβολιαστικά κέντρα μέσα στα Πανεπιστήμια – Διά ζώσης τα μαθήματα από το νέο ακαδημαϊκό έτος (βίντεο)


    Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος ανακοίνωσε την επανεκκίνηση των πανεπιστημιακών παραδόσεων διά ζώσης από το νέο ακαδημαϊκό έτος, καθώς και τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων μέσα στα Πανεπιστήμια.
    Συγκεκριμένα ο υφυπουργός τόνισε ότι τα πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν κανονικότατα και ότι στη σύνοδο των πρυτάνεων το Σαββατοκύριακο βγήκε ομόφωνη απόφαση για επαναλειτουργία δια ζώσης.
    «Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν εμβολιαστικά μέτρα, συνεννόηση μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, ΕΟΔΥ και των πανεπιστημίων να οριστούν σημεία στις πανεπιστημιουπόλεις για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε όλα τα πανεπιστήμια εμβολιαστικά κέντρα ούτως ώστε εάν κάποιος δεν είχε την ευκαιρία να εμβολιαστεί να μπορεί να κάνει το εμβόλιο».
    Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι «θα δούμε τι πιστοποιητικά θα έχουν με τα διάφορα τεστ που υπάρχουν για να μπορούν να μπαίνουν με ασφάλεια. Σίγουρα τα πανεπιστήμια θα αρχίσουν για εκείνους που είναι εμβολιασμένοι και όσους έχουν πιστοποιητικό νοσήσεως. Για τις άλλες κατηγορίες θα δούμε τι θα γίνει. Θεωρώ ότι το τεστ θα πρέπει να είναι τεστ υψηλής ακριβείας. Προσωπικό παράδειγμα του γιου μου Μάνθου που το σελφ τεστ ήταν αρνητικό και το μοριακό ήταν θετικό».
    Ό,τι ισχύσει για τους φοιτητές θα ισχύει για όλους μέσα στα Πανεπιστήμια. Οι πάντες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ο υφυπουργός επισήμανε:
    «Θα δούμε τι θα γίνει με την υποχρεωτικότητα τον Αύγουστο, έχουμε τώρα την εξεταστική του Σεπτεμβρίου που θα γίνει με τους ίδιους όρους του Ιουνίου, από τον Οκτώβριο και μετά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Σίγουρα στην αίθουσα θα μπουν εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νοσήσεως και θα δούμε υπό ποιους όρους θα μπουν και οι άλλοι ακριβώς για να αποφευχθεί το πρόβλημα.
    Η Σύνοδος των Πρυτάνεων είπε ότι δεν μπορεί να γίνονται πολλά παράλληλα πράγματα. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι ή δια ζώσης ή με τηλεκπαίδευση. Μόνο δια ζώσης. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να λειτουργήσει, αλλά στα πρακτικά μαθήματα δεν γίνεται».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ