ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Απάντηση της Πολιτικής Προστασίας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με περιστατικό κορονοϊού στην Αλόννησο

lawandorder.gr 18-07-2021 20:08
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Πολιτική Προστασία ότι οικογένεια μέλος της οποίας βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό βρίσκεται περιφερόμενη στο δρόμο

Σχετικά με τους ισχυρισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφορούν σε οικογένεια στην Αλόννησο, μέλος της οποίας βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση - απάντηση.

Σύμφωνα με αυτήν «η εν λόγω οικογένεια φιλοξενείται στην ξενοδοχειακή μονάδα όπου αρχικά διέμενε και δεν βρίσκεται ούτε «περιφερόμενη στο δρόμο» ούτε «σε απόγνωση», όπως αναληθώς διατείνονται στην ανακοίνωσή τους η κα Κ. Νοτοπούλου και ο κ. Α. Μεϊκόγλου.

Από την πρώτη στιγμή που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε ότι μεταξύ των μελών της οικογένειας υπάρχει κρούσμα, έδωσε σαφείς οδηγίες τόσο προς την οικογένεια, όσο και προς τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας για την παραμονή της στο χώρο έως την ολοκλήρωση της ενδεδειγμένης υγειονομικής απομόνωσης, καθώς στην Αλόννησο δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας.

Η δε εικόνα περί «περιφοράς» της οικογένειας στο νησί που με τόση γλαφυρότητα περιγράφεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφορά στην αυτόβουλη μετάβασή της στο λιμάνι της Αλοννήσου προς αναχώρηση, όπου ενημερώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές ότι αυτό δεν ήταν δυνατό για το προβλεπόμενο διάστημα της υγειονομικής απομόνωσης, καθώς μια τέτοια κίνηση επιφέρει σοβαρές διοικητικές, αλλά και ενδεχόμενες ποινικές κυρώσεις.

Ως εκ τούτου, καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πιο προσεκτικός στα συμπεράσματά του και ελπίζουμε να κατανοεί ότι με τις αστήρικτες κατηγορίες του φέρνει σε δύσκολη θέση την ίδια την οικογένεια που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται.»