• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αδιαφορία ή απαντήσεις στις επιθέσεις Σύριζα;

Πέτρος Τρουπιώτης 17-07-2021 10:52
Αδιαφορία ή απαντήσεις στις επιθέσεις Σύριζα;
Η τακτική χαμηλών τόνων, εκτιμάται ότι αποδίδει, όμως η προβολή «fake news» από την αξιωματική αντιπολίτευση προβληματίζει το κυβερνητικών στρατόπεδο

Αν θα απαντούν και με ποιο τρόπο στις επιθέσεις του Σύριζα, που τελευταία έχουν πυκνώσει, συζητούν στην κυβέρνηση. Αν δηλαδή, θα δίνουν συνέχεια στα επιθετικά σχόλια που κάνουν τον τελευταίο καιρό, τόσο ο εκπρόσωπος του κόμματος όσο και άλλα στελέχη. Σχόλια που πολλές φορές όχι μόνον είναι ιδιαίτερα επιθετικά αλλά παράλληλα περιέχουν ή αναπαράγουν fake news”.

Η τακτική που είχε επιλέξει η κυβέρνηση μετρά τις εκλογές του 2019, τακτική που ακολουθείται σε γενικές γραμμές ως τώρα, είναι επισήμως να απαντά σε λίγες δηλώσεις του Σύριζα ή στελεχών του και μάλιστα σε πολύ διαφορετικό ύφος.

Η τακτική αυτή, το πρώτο διάστημα φάνηκε να αποδίδει και γι αυτό συνεχίζεται ως τώρα.

Το τελευταίο διάστημα όμως, και μετά την αλλαγή τακτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης , που έχει αυξήσει τις «επιθέσεις» στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά σε κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιώντας μάλιστα όχι μόνον οξείς φράσεις αλλά και πολλές φορές «μη υπαρκτά γεγονότα», προβληματίζει στελέχη του Μ. Μάξιμου και της ΝΔ, για το αν πρέπει να μετατρέψουν την τακτική τους.

Η σημερινή τακτική χαμηλών τόνων, εκτιμάται ότι αποδίδει, ιδίως γιατί δείχνει μια κυβέρνηση που δεν ασχολείται με «κοκορομαχίες» και κυρίως η μη απάντηση θεωρείται ότι σταματά την μεγάλη αναπαραγωγή των όσων λέει η αντιπολίτευση.

Υπάρχει όμως το τελευταίο διάστημα και μια άλλη άποψη που διακινείται αναμεσά σε στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με αυτή, δεν είναι δυνατόν να μένουν αναπάντητες οι αναφορές του Σύριζα σε διαφορά ζητήματα αλλά και πρόσωπα, ιδίως όταν αυτές περιέχουν «προφανή ψέματα πάνω στα οποία στηρίζονται τα σχόλια».

Κι αυτό γιατί «τα ψέματα των ανακοινώσεων μένουν στον αέρα και αξιοποιούνται από ένα σύστημα που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση στα social media, με αποτέλεσμα λίγες μέρες μετρά τα ψευδή αυτά να έχουν μείνει σε μερίδα της κοινής γνώμης ως γεγονότα».

Οι υποστηρίζοντες την θέση αυτή, εκτιμούν πως θα πρέπει να υπάρχουν , απαντήσεις σε όλα όσα ισχυρίζεται ο Σύριζα και τα στελέχη του, έτσι ώστε να μην μένει «στον αέρα» τίποτε Και κυρίως για να μην μπορεί κάτι τέτοιο, ένα ψέμα δηλαδή, να χρησιμοποιηθεί και πάλι το επόμενο διάστημα και η κοινή γνώμη να το θεωρεί πια πραγματικότητα.

Αυτή η τακτική βέβαια, έχει τον κίνδυνο να αναπαράγει στην ουσία τις κατηγορίες του Σύριζα, ο οποίος θα βρει ευκαιρία για νέα απάντηση , με αποτέλεσμα το θέμα που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει «βάλει στο τραπέζι», να γίνεται και θέμα στα μέσα ενημέρωσης. Γι αυτό και προτείνεται, να υπάρχει μια δήλωση που θα απαντά στο θέμα και θα ξεκαθαρίζει την κατάσταση αλλά να μην υπάρχει καμμιά άλλη συνέχεια από πλευράς κυβερνήσεως. Μάλιστα προτείνεται τον κεντρικό ρόλο στις απαντήσεις να αναλάβει η ΝΔ και όχι η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η συζήτηση για το θέμα δεν έχει ακόμα κλείσει, όμως όσο ο Σύριζα θα εντείνει τις επιθέσεις του (και μάλιστα σε πρόσωπα) θα πρέπει να υπάρξει και από κυβερνητικής πλευράς απόφαση για την αντίδραση που θα ακολουθήσει.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo