• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συνελήφθησαν δέκα αλλοδαποί για χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων

lawandorder.gr 16-07-2021 14:28
Συνελήφθησαν δέκα αλλοδαποί για χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων
Οι δράστες προσπάθησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις εξωτερικού

Από περιφερειακά αεροδρόμια του νοτίου Αιγαίου προσπάθησαν χτες συνολικά δέκα αλλοδαποί να βγουν από την χώρα με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. 

Η αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέβησαν στον διεθνή Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Βέλγιο.

Και στις δύο περιπτώσεις τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, έχουν εντατικοποιήσει τις δράσεις τους σε σημεία εισόδου-εξόδου (αεροδρόμια, λιμένες) με την εφαρμογή ενισχυμένου προγράμματος ασφάλειας και αστυνόμευσης, ανταποκρινόμενες με τον καλύτερο τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo