20.3 C
Athens
19 C
Thessaloniki
Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
More

    Αποκλειστικό L&O: Με τατουάζ A.C.A.B στο στήθος ο απότακτος αστυνομικός της Ηλιούπολης


    Την στιγμή που ο απότακτος αστυνομικός που κατηγορείται πως εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη, παρουσιαζόταν ως πατριώτης με Ελληνικές σημαίες και φωτογραφίες και βίντεο πατριωτικού περιεχομένου, ένα τατουάζ που φέρει στο αριστερό στήθος όπως φαίνεται στη φωτογραφία που εξασφάλισε το L&O, παραπέμπει σε άτομο που μισούσε τους αστυνομικούς και συνηθίζεται να το έχουν άτομα του αντιεξουσιαστικού και του οπαδικού χώρου.
    Όπως φαίνεται έχει κάνει τατουάζ τον αριθμό 1312 που μεταφράζεται σε A.C.A.B που είναι το ακρωνύμιο για την φράση «All Cops Are Bastards». Το σύνθημα σχετίζεται με αντιφρονούντες που υπόκεινται σε αστυνομικές διώξεις και αστυνομική βαρβαρότητα.
    Ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται ως απάντηση στις αστυνομικές πράξεις οι οποίες ιστορικά έχουν χαρακτηρισθεί ως καταχρηστικές, αντιπαθητικές, διεφθαρμένες και εκδικητικές. Την ίδια στιγμή η δικηγόρος της 19χρονης, κυρία Αντωνία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής στην συγκεκριμένη υπόθεση και άλλων αστυνομικών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, « Μου έχουν αναφέρει ότι υπήρχε κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν και άλλοι αστυνομικοί. Οι κοπέλες λένε ότι το ξέρουν, αλλά εγώ δεν το ξέρω».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ