• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η παραπομπή Παππά σε ειδικό δικαστήριο προκαλεί και εσωκομματικά ζητήματα στον Σύριζα

Πέτρος Τρουπιώτης 15-07-2021 07:01 Τελευταία ενημέρωση: 15-07-2021 07:02
Η παραπομπή Παππά σε ειδικό δικαστήριο προκαλεί και εσωκομματικά ζητήματα στον Σύριζα
Όσο θα προχωρά η δικαστική διερεύνηση τόσο θα αποστασιοποιείται η ηγεσία του κόμματος από το όλο ζήτημα
  Η χθεσινή απόφαση της Βουλής που με 178 ψήφους παραπέμπει τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Σύριζα Νίκο Παππά, στο ειδικό δικαστήριο , ανοίγει έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευσή.
  Έναν κύκλο, που είναι πολύ πιθανόν να μην είναι όπως φαίνεται σήμερα.
  Στην χθεσινή συνεδρίαση στην Βουλή , ο πρόεδρος του Σύριζα, πήγε, μίλησε και υπερασπίσθηκε τον στενό του συνεργάτη. Βέβαια, οι παρατηρητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσεξαν πως η υπεράσπιση, οδηγήθηκε σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και σε άλλα θέματα, μια και ακόμα και η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή για να μην γίνει η παραπομπή. Και όπως λένε στην κυβέρνηση, αυτό και μόνον αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα για την υποστήριξη του πρώην υπουργού.
  Η οδηγία που υπάρχει από το Μ Μαξίμου, από την αρχή αυτής της υπόθεσης, είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, έτσι ώστε ο Σύριζα να μην μπορεί να πείσει τον μέσο πολίτη ότι πρόκειται για «πολιτική σκευωρία», αλλά να μείνει η όλη υπόθεση στο καθαρά νομικό θέμα.
 Αυτός ήταν , λένε, και ένας από τους λόγους που ο παρωθεί[ουραγός δεν πήγε χθες στην Βουλή. Δεν ήθελε , με την αντιπαράθεση του που εκ των πράγματων θα γινόταν με τον κ Τσίπρα, να δώσει την ευκαιρία στον τελευταίο να εμφανίσει την υπόθεση ως πολιτική αντιδικία.
   Οι πληροφορίες εξάλλου λένε , πως από εδώ και πέρα η κυβέρνηση θα «κάνει πίσω» στο ζήτημα και η οδηγία είναι να μην υπάρχουν πολλές αναφορές, το επόμενο διάστημα στο θέμα, από πολιτικής απόψεως, αλλά να προβάλλεται το ποινικό μέρος της υπόθεσης, δηλαδή, αυτά που θα βγαίνουν από την δικαστική διαδικασία που ξεκινά.
  ΟΙ πληροφορίες πάντως που κυκλοφορούν , εδώ και εβδομάδες, και προέρχονται οι περισσότερες από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι , πως ο πρόεδρος του κόμματος, θα κάνει προσπάθεια αποστασιοποίησης από την όλη υπόθεση και όσο προχωρά η δικαστική διαδικασία, θα σταματήσει να αναφέρεται στο θέμα.
 Κι αυτό, γιατί είναι σαφές πως η εμπλοκή αυτή του κ Παππά και τα όσα πιθανόν αποκαλυφθούν στην συνέχεια, δεν κάνουν καθόλου καλό στο προφίλ του κ Τσίπρα. Αντίθετα θυμίζουν ένα κακό κυβερνητικό παρελθόν, που καταδίκασε στις εκλογές ο ελληνικός λαός.
 Το ερώτημα , βέβαια που υπάρχει ενιαία μια τέτοια στάση, αλλά και οι πιθανές αποκαλύψεις κατά την διάρκεια της δικαστικής ερευνάς, προκαλέσουν εσωτερικό πρόβλημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χωρίσουν στελέχη του σε δυο στρατόπεδα. Κι αυτό, μπορεί να πυροδοτήσει και από την παράλληλη δικαστική διαδικασία που γίνεται για μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στο όλο ζήτημα.
  Γι αυτό και , όπως φαίνεται, η χθεσινή εμπλοκή , με την ομιλία του στην Βουλή, του κ Τσίπρα στο όλο θέμα ίσως να είναι και η τελευταία.
  Από την άλλη βέβαια, κυβερνητικές πήγες επισήμαιναν για μια ακόμα φορά πως την ενοχή του την παραδέχεται ακόμα και ο ίδιος ο κ Παππάς, όταν μιλά για παραπομπή του μόνον για ένα θέμα και όχι για δωροδοκία.
 Λες και η παράβαση καθήκοντος από υπουργό είναι μικρό αδίκημα….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo