• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Χίος: Δικαίωση για έξι κορίτσια που ξυλοκοπήθηκαν άγρια σε πανηγύρι

lawandorder.gr 14-07-2021 16:09
Χίος: Δικαίωση για έξι κορίτσια που ξυλοκοπήθηκαν άγρια σε πανηγύρι
Παρότι από την πλευρά των καταδικασθέντων, ασκήθηκαν πιέσεις για συμβιβασμό πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, οι κοπέλες, επέμειναν οι δύο υποθέσεις να εκδικαστούν

Με αίσθημα πλήρους δικαίωσης, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, υποδέχθηκαν την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χίου 6 νεαρά κορίτσια που τον Αύγουστο του 2017, ξυλοκοπήθηκαν άγρια και κατέληξαν στο Νοσοκομείο Χίου, από δυο άνδρες κατά τη διάρκεια πανηγυριού.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politischios.gr, συνέβη σε χώρο στάθμευσης όπου γινόταν το γλέντι, έπειτα από παρεξήγηση. Οι δυο άνδρες, αφού πρώτα επιτέθηκαν λεκτικά στις κοπέλες, στη συνέχεια τις ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να καταλήξουν με τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα, στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.

Παρότι από την πλευρά των καταδικασθέντων, ασκήθηκαν πιέσεις για συμβιβασμό πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, οι κοπέλες, επέμειναν οι δύο υποθέσεις να εκδικαστούν.

Τελικά, το Μονομελές Πρωτοδικείο καταδίκασε σε 25 μήνες φυλάκισης τον πρώτο κατηγορούμενο που προκάλεσε και τα βαρύτερα τραύματα στις κοπέλες και από 11 μήνες φυλάκιση τους άλλους δύο υπαίτιους του περιστατικού.

«Αν και η ακροαματική διαδικασία, ήταν δύσκολη και πρωτόγνωρη για τις νεαρές φοιτήτριες, που είχαν κακοποιηθεί σωματικά και ψυχικά, η ηθική ικανοποίηση για την τιμωρία, ήταν βάλσαμο στον αγώνα που έδωσαν για δικαιοσύνη», αναφέρουν συγγενείς των κοριτσιών με τους δικηγόρους των καταδικασθέντων πρωτοδίκως να ασκούν έφεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo