• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Φονικό στη Μακρινίτσα: Στους γονείς της άτυχης Κωνσταντίνας η επιμέλεια του παιδιού

Ηλίας Ψυχογιός 13-07-2021 12:35
Φονικό στη Μακρινίτσα: Στους γονείς της άτυχης Κωνσταντίνας η επιμέλεια του παιδιού
Πριν από τρεις μήνες ο πατέρας και σύζυγος δολοφόνησε με μαχαίρι την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της

Αποκλειστικά στο Lawandorder.gr η απόφαση του δικαστηρίου και η δήλωση της κας Ανάσολγου, δικηγόρου της οικογένειας της Κωνσταντίνας

Πριν από τρεις μήνες συγκλονίστηκε η ελληνική κοινωνία από το φονικό στη Μακρινίτσα Πηλίου όπου ο πατέρας και σύζυγος δολοφόνησε με μαχαίρι την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της, ενώ τραυμάτισε σοβαρά την πεθερά του.

Το χρέος της πολιτείας μετά από το φονικό ήταν και παραμένει η προστασία του μικρού τρίχρονου παιδιού το οποίο βρέθηκε μέσα σε μία μέρα ορφανό από μητέρα και με τον πατέρα του στη φυλακή.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου πριν από μερικές μέρες δημοσίευσε την απόφαση για την επιμέλεια του παιδιού και την απέδωσε στους γονείς της άτυχης Κωνσταντίνας. Εξέτασε όλα τα στοιχεία, την κατάσταση της υγείας τους, την οικονομική τους κατάσταση και κυρίως τις γνωματεύσεις των ψυχολόγων. Προτεραιότητα άλλωστε δεν είναι ο εγωισμός κάθε πλευράς αλλά το συμφέρον του παιδιού.

Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία έρχεται στη δημοσιότητα αποκλειστικά από το Lawandorder.gr, είναι η αρχή της νέας, δύσκολης δυστυχώς, ζωής του 3χρονου αγοριού.

Για την απόφαση αποκλειστική δήλωση στο Lawandorder.gr και τον Ηλία Ψυχογιό παραχώρησε η δικηγόρος της οικογένειας της Κωνσταντίνας, κα Ανθούλα Ανάσογλου. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η οικογένεια του Αποστολή και της Σούλας , από σήμερα αλλάζει ρόλο και από παππούς και γιαγιά γίνονται πάλι γονείς .
Μπορεί τα παιδιά τους να χάθηκαν κάτω από το φονικό χέρι του γαμπρού τους αλλά συνεχίζουν και ζουν μέσα από τα μάτια και την ψυχή του 2. 5 ετών εγγονού τους. Η απόφαση που εκδόθηκε από το πρωτοδικείο Βόλου, αφαιρεί το σύνολο της γονικής μέριμνας και της επιμέλειας από τον πατέρα και δράστη, όχι μόνο γιατί εν τοις πράγμασι αδυνατεί να φροντίσει και να μεγαλώσει τον μικρούλη, λόγω εγκλεισμού του στη φυλακή αλλά η απόφαση προχωράει ακόμα πιο βαθιά και αναγνωρίζει πως και το ίδιο το παιδί είναι θύμα οικογενειακής βίας αφού έγινε μάρτυρας του βίαιου θανάτου της μητέρας του από το χέρι του ίδιου του πάτερα.
Άκουσε τις κραυγές της μητέρας του, ένιωσε την αγωνία της και το τέλος της και το γεγονός αυτό στιγμάτισε την αθώα ψυχούλα, η οποία χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και χρόνο για να επουλωθεί Οι πλέον κατάλληλοι είναι οι γονείς της άτυχης Κωνσταντίνας και του Γιώργου, που βρήκαν το κουράγιο να χαμογελάσουν για χάρη του εγγονού τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo